Ο Dave Mustaine διασκευάζει τον εθνικό ύμνο του Jimi Hendrix για ταινία

Θα ακουστεί στην πατριωτική ταινία του Dinesh D'Souza, "America"

02/06/2014 @ 10:59
Με αφορμή την 45η επέτειο της διάσημης εκδοχής του εθνικού ύμνου των Η.Π.Α. από τον Jimi Hendrix, ο Dave Mustaine των Megadeth προσέφερε και αυτός τη δική του διασκευή του "The Star-Spangled Banner".

Η εν λόγω εκτέλεση του Mustaine θα ακουστεί στην πατριωτική ταινία "America", του Dinesh D'Souza, ο οποίος είχε επίσης φτιάξει το "2016: Obama's America".

Η εκτέλεση του Jimi Hendrix είχε λάβει χώρα το 1969 στο φεστιβάλ Woodstock. Μάλιστα, το Guitar World την είχε ανακηρύξει την καλύτερη κιθαριστική δουλειά όλων των εποχών.

Ο Dave Mustaine δήλωσε: «Ο Jimi έκανε την εκτέλεσή του σε μια διαφορετική καμπή της ιστορίας της χώρας μας. Ο Robert Kennedy και ο Martin Luther King είχαν δολοφονηθεί και το κράτος ταλαιπωρούνταν από πόλεμο και χάος, κάτι που φαινόταν στην κιθάρα του.»

«Καταρχάς, καμία εκτέλεση δεν θα είναι ποτέ καλύτερη από την αυθεντική», δήλωσε ο Mustaine. «Εγώ εμπνεύστηκα από τους Πατέρες του Έθνους και αναρωτήθηκα τι θα σκέφτονταν για μας αν έβλεπαν πως έχουμε απογίνει. Η ελπίδα μου είναι ότι θα γίνουμε ένα έθνος που θα είναι πάλι περήφανο. Αυτό προσπάθησα να απαθανατίσω με το παίξιμό μου.»
  • SHARE
  • TWEET