Η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα προτείνει metal μουσικές!

Δείτε τους πέντε δίσκους που επέλεξε ως αντιπροσωπευτικούς της Νορβηγικής metal σκηνής

29/07/2020 @ 12:19

Με ανάρτησή της σε επίσημο λογαριασμό στο facebook, η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα, πρότεινε πέντε δίσκους ως αντιπροσωπευτικούς της metal σκηνής της χώρας.

Επικεντρώνοντας την προσοχή της στο νορβηγικό black metal, η Πρεσβεία ανέφερε στην συνοδευτική ανακοίνωση, πως:

«Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η Νορβηγία έχει προσφέρει ένα αξιοσημείωτο μέγεθος ποιοτικής σκληρής μουσικής στον κόσμο.

Φυσικά, θεωρείται αυτονόητο πως το black metal παραμένει το πιο διάσημο μουσικό εξαγώγιμο προϊόν, για την ακρίβεια, γνωρίζουμε κόσμο που επιχείρησε να μάθει Νορβηγικά με σκοπό να κατανοήσει τους στίχους.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε πέντε δίσκους που θεωρούμε πως συνεισέφεραν στην καθιέρωση της Νορβηγικής σκηνής στον metal χάρτη. Οπότε, δυναμώστε την ένταση και απολαύστε!».

Οι δίσκοι που συμπεριλαμβάνονται, επεκτείνονται σε τρείς δεκαετίες, από την έκρηξη της νορβηγικής black metal σκηνής με το θρυλικό ντεμπούτο των Mayhem, έως τις πρόσφατες εξαιρετικές κυκλοφορίες των Arcturus και In The Woods, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται επίσης στα 100 καλύτερα metal άλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας, όπως αναδείχθηκαν από την συντακτική ομάδα του Rocking.gr.

Ulver – "Shadows Of The Sun" (2007)

In The Woods – "Pure" (2016)

Arcturus – "Arcturian" (2015)

Mayhem – "De Mysteriis Dom Sathanas" (1994)

Satyricon – "Nemesis Divina" (1996)

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking.gr, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ σε μια καταγραφή των 50 σημαντικότερων black metal συγκροτημάτων, όπου περιλαμβάνονται και τα πέντε αναφερθέντα γκρουπ, και εδώ σε ένα εισαγωγικό οδηγό για το Avant-Garde Metal, στην άνθιση του οποίου πριν από περίπου 25 χρόνια, συντέλεσε η νορβηγική σκηνή.

  • SHARE
  • TWEET