Νέο studio δίσκο ετοιμάζουν οι Deep Purple

Την είδηση αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Ian Gillan

10/06/2014 @ 10:43
Το γεγονός ότι οι Deep Purple ετοιμάζουν ήδη τον επόμενό τους δίσκο αποκάλυψε ο Ian Gillan μιλώντας σε μέσο της Ελβετίας, παρότι η τελευταία τους δουλειά, "Now What?!", είχε κυκλοφορήσει πέρυσι, επτάμισι χρόνια μάλιστα μετά από το "Rapture Of The Deep".

«Ολόκληρη η μπάντα βρίσκεται εδώ, έχουμε ένα studio στο Algarve (Πορτογαλία), όπου δουλεύουμε πάνω σε νέα τραγούδια», αναφέρει συγκεκριμένα ο Gillan και συνεχίζει περιγράφοντας την ήσυχη καθημερινότητα:

«Ξυπνάω την αυγή από έναν κόκορα που υπάρχει στη γειτονιά και σηκώνομαι όταν όταν πλέον έχει φως. Πηγαίνω για ύπνο το βράδυ, όταν έχει πέσει το σκοτάδι. Είναι μια ζωή χωρίς περιττές πολυτέλειες, αλλά μια ωραία ζωή εδώ κάτω.»

Ο Gillan αναφέρθηκε ακόμη στο εμβληματικό "Made In Japan", με την ευκαιρία της επετειακής επακυκλοφορίας του άλμπουμ, αλλά και στη σημασία που έχουν για εκείνον οι ζωντανές εμφανίσεις.

«Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα live άλμπουμ, ξέρω όμως τη σημασία και τη σπουδαιότητα του "Made In Japan". Εκείνη η περιοδεία, πριν από 42 χρόνια, με «ξετίναξε». Ήταν η πρώτη μου φορά σε μια χώρα όπου ένιωθα θεμελιώδεις διαφορές στη νοοτροπία, σε σχέση με την Ευρώπη. Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ για μένα, με επηρέασε όμως με θετικό τρόπο.»

«Δεν μπορώ να φανταστώ να μην βρίσκομαι στη σκηνή. Όταν ήμουν έφηβος, είχα βρεθεί σε μια συναυλία του Cliff Bennett και θα κατάλαβα ότι ήθελα να είμαι εκεί που βρισκόταν. Η αλληλεπίδραση με το κοινό -και ακόμη πιο σημαντικό για μένα, με τους μουσικούς- είναι σκέτη μαγεία. Σε μια συναυλία των Deep Purple ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα συμβεί δεν θέλω να χάσω αυτά τα συναισθήματα.»

Οι Deep Purple έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στην χώρα μας κατά την τελευταία δεκαπενταετία, ενώ η απόφασή τους να εμφανιστούν ζωντανά στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου πριν από δύο εβδομάδες προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.
  • SHARE
  • TWEET