Οι Negura Bunget γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους και έρχονται στην Αθήνα

Θα εμφανιστούν στο Modu στις 21 Ιουνίου

06/06/2016 @ 14:20

Negura Bunget (ROM) live in Athens
Special guests: Order Of The Ebon Hand & The Dead Creed

Στο MODU (Κολωνού 76, Μεταξουργείο)
Τρίτη 21 Ιουνίου, 2016
Πόρτες: 20:00

Event page

Τιμές Εισιτηρίων:
• 12€ (προπώληση)
• 15€ (ταμείο)

Σημεία Προπώλησης:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 33 04 133, metalera.gr)
• Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, bowelofnoise.com)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, sydrecords.com)

Οι Negura Bunget πραγματοποιούν ένα επετειακό ευρωπαϊκό tour, με περισσότερες από 50 εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου.

Επί την αφορμή αυτή, περνούν από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από το νεοσύστατο MODU (Κολωνού 76, Μεταξουργείο), για μία συναυλία κατά την οποία θα παρουσιάσουν την νέα δισκογραφική τους κυκλοφορία, υπό τον τίτλο "ZI" και θα γιορτάσουν, τόσο τα είκοσι χρόνια ύπαρξής τους, όσο και τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ τους "OM". Η περίσταση αυτή θα συνοδευτεί από ένα ιδιαίτερο setlist, που θα συμπεριλαμβάνει καινούρια τραγούδια, όπως και παλαιότερα, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά του "OM".

Το νέο άλμπουμ τους "ZI" είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία το προσεχές φθινόπωρο, υπό τη γερμανική Prophecy Productions, ενώ θα αποτελέσει το δεύτερο μέρος της τριλογίας "Transilvanian" πάνω στην οποία το σχήμα δουλεύει αυτήν την περίοδο. Στο "ZI" οι Negura Bunget εξερευνούν το ανθρώπινο στοιχείο, τις πρακτικές και τις παραδόσεις του, τη σχέση του με τη φύση και τον τρόπο με τον οποίον αυτή η σχέση σχημάτισε τον πνευματικό ορίζοντα των κατοίκων του γεωγραφικού τόπου στον οποίο και οι ίδιοι ανετράφησαν, αυτού της Ρουμανίας.

Στην διάρκεια αυτών των είκοσι ετών ύπαρξής τους, οι Negura Bunget κυκλοφόρησαν επτά άλμπουμ και πραγματοποίησαν πάνω από 1000 συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα προσωπικό μουσικό και θεματικό project, βαθιά ριζωμένο στην εγχώρια παράδοση του τόπου τους.

Το άλμπουμ "OM", τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του οποίου γιορτάζονται -μεταξύ άλλων- στα πλαίσια της προαναφερθείσας περιοδείας, κυκλοφόρησε πίσω στο 2006, από την Ιταλική δισκογραφική Aural Music και έτυχε εκπληκτικής αποδοχής και ενθουσιώδους ανταπόκρισης από το κοινό και τα μέσα, καταφέρνοντας μέσα σε ένα σύντομο διάστημα να αποκτήσει το δικό του cult status.

Το προηγούμενο άλμπουμ των Negura Bunget δε, υπό τον τίτλο "TΑU", κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015 και έτυχε επίσης θετικότατης ανταπόκρισης από το κοινό και τον τύπο. Ως είθισται σε όλες τις κυκλοφορίες του σχήματος, έτσι και αυτή προωθήθηκε με μία παγκόσμια περιοδεία, που συμπεριλάμβανε πάνω από εκατό εμφανίσεις σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική.

Για την προώθηση του επερχόμενου "ZI", οι Negura Bunget προετοιμάζονται να περάσουν την προσπάθειά τους στο επόμενο επίπεδο, έχοντας ως στόχο, να πραγματοποιήσουν ζωντανές εμφανίσεις σε μέρη στα οποία δεν είχαν την ευκαιρία να εμφανιστούν στο παρελθόν, όπως η Ασία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Για τον λόγο αυτό, το σχήμα ετοιμάζεται να ξεκινήσει μία crowdfunding campaign, με σημείο εκκίνησης, τη χρονική στιγμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ, έτσι ώστε να μπορέσει να πετύχει αυτούς τους σημαντικούς νέους στόχους της, με την βοήθεια των αφοσιωμένων ακροατών και οπαδών της. Όλες οι συναυλίες και οι περιοδείες των Negură Bunget, χρηματοδοτούνται και προωθούνται από τους ίδιους.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Order Of The Ebon Hand και οι The Dead Creed.

Links:
Negură Bunget: negurabunget.com | facebook.com/negurabunget
Order of the Ebon Hand: orderoftheebonhand.band,
facebook.com/OrderoftheEbonHand666
The Dead Creed: facebook.com/TheDeadCreed
3 Shades of Black: 3shadesofblack.net | facebook.com/threeshadesofblack
3P Lab: facebook.com/3plabgr
MODU: modu.gr | facebook.com/moduvenue

Negura Bunget

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET