Mike Portnoy: «Ο Billy Sheehan είναι για το μπάσο ό,τι ο Jimi Hendrix για την κιθάρα»

27/06/2013 @ 10:56
Ο Mike Portnoy έπλεξε το εγκώμιο του μπασίστα Billy Sheehan, ο οποίος είναι γνωστός για τις δουλειές του με τους Talas, Steve Vai, David Lee Roth και Mr. Big.

O Billy Sheehan παίζει, επίσης, μαζί με τον Portnoy σε δύο συγκροτήματα: στους Winery Dogs και τους PSMS. Σε συνέντευξή του για το Music Radar, ο πρώην drummer των Dream Theater μίλησε για τους αγαπημένους του μπασίστες:

«Ο Billy είναι πιθανότατα ο αγαπημένος μου μπασίστας όλων των εποχών. Όταν ήμουν έφηβος έμπαινα κρυφά σε club όπου έπαιζαν οι Talas για να τον δω να παίζει. Ήταν τόσο πρωτοπόρος στο μπάσο όσο ο Jimi Hendrix στην κιθάρα. Παίξαμε για πρώτη φορά μαζί στον tribute δίσκο για τους Rush, "Working Man", το 1995. Και μετά στην μπάντα διασκευών των Who που είχα, τους Amazing Journey, το 2006.»

Οι άλλοι μπασίστες που ξεχώρισε ο Portnoy ήταν ο Pete Trewevas με τον οποίον έχει συνεργαστεί στους Transatlantic («ένας από τους πιο υποτιμημένους μπασίστες όλων των εποχών»), ο Dave LaRue με τον οποίον έχει συνεργαστεί στους Flying Colours («μάλλον ο πιο συνεπής και αξιόπιστος μπασίστας με τον οποίο έχω δουλέψει») και ο Tony Levin («ποιος άλλός μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει παίξει με τους King Crimson, Peter Gabriel, John Lennon, Pink Floyd και Yes;»). Όσον αφορά τον John Myung των Dream Theater ...δεν τον ανέφερε καθόλου.
  • SHARE
  • TWEET