Κόντρα μεταξύ Thom Yorke και Moby για τα μάτια του Spotify

Τι απάντησε ο Yorke στους ισχυρισμούς του Moby

28/11/2013 @ 10:32
Την πεποίθησή του ότι οι μουσικοί θα πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται στις εξελίξεις που αφορούν τη μουσική βιομηχανία εξέφρασε ο Moby σε συνέντευξή του στο Mashable, επικρίνοντας μάλιστα τη στάση του Thom Yorke απέναντι στο Spotify.

«Οι καλλιτέχνες που προσαρμόζονται τα πάνε καλά. Ένας μουσικός που κάνει δίσκους, remix, μουσική για video games και ταινίες τα πάει καλά. Εάν μπορείς να μάθεις πως να προσαρμόζεσαι - είναι πραγματικά περίεργα και αυτά που σκέφτονται για τους περιορισμούς της προόδου ώστε να εξυπηρετήσουν την ανικανότητά τους στην προσαρμογή. Σε κάθε βιομηχανία υπάρχει αντίκτυπος από τις αλλαγές στην τεχνολογία με θετικό και αρνητικό τρόπο, αλλά νομίζω πως είναι ανούσιο να παραπονιέσαι. Αγαπώ τον Thom Yorke, αλλά όταν τον ακούω να παραπονιέται για το Spotify, σκέφτομαι ότι είναι «σαν ένας γέρος που φωνάζει στα γρήγορα τρένα». Αγαπώ το οτιδήποτε δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να βάζει περισσότερο μουσική στη ζωή του.»

Θυμίζουμε ότι Ο Moby προσέφερε το νέο του άλμπουμ, "Innocents", μέσω του BitTorrent, ενθαρρύνοντας το κόσμο να το κατεβάσει και να το ρεμιξάρει.

Η απάντηση του Thom Yorke ήρθε μέσω Twitter, ήταν λακωνικότατη και συνοδεύτηκε από ένα χασμουρητό: «Είμαι ένας 45χρονος «Λουδίτης» και είμαι περήφανος γι' αυτό».
  • SHARE
  • TWEET