Bob Geldof: «Το Live Aid μου επέφερε μεγάλο προσωπικό κόστος»

Συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τις ιστορικές συναυλίες σε Λονδίνο και Φιλαδέλφεια

14/07/2020 @ 11:46

Την Δευτέρα, συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τις δυο ιστορικές συναυλίες φιλανθρωπικού σκοπού, Live Aid, σε Λονδίνο και Φιλαδέλφεια.

Οι συναυλίες, συγκέντρωσαν ποσό άνω των 127 εκατομμυρίων δολαρίων, προς υποστήριξη των θυμάτων του λιμού στην Αφρική, ενώ την μετάδοση τους παρακολούθησαν πάνω από δύο δισεκατομμύρια θεατές, με την τηλεθέαση να αγγίζει το 90%.

Ο Bob Geldof, τραγουδιστής των Boomtown Rats και ο μουσικός Midge Ure, ήταν οι υπεύθυνοι για την διοργάνωση αυτής της δράσης.

Σε συνέντευξή του για την επέτειο των 35 χρόνων από τις εμβληματικές συναυλίες, ο Geldof αναφέρθηκε στην επίδραση του Live Aid στην προσωπική του ζωή:

«Το μίσησα, ήταν αδιανόητο. Για λίγο καιρό μετά από αυτό, ένιωθα χαμένος. Δεν ήμουν καλά οικονομικά τότε. Οι συναυλίες επέφεραν μεγάλο κόστος στην προσωπική μου ζωή. Πιθανότατα εξαιτίας τους διαλύθηκε και ο γάμος μου (σ.σ. Ο Geldof χώρισε με την. τότε σύζυγό του, Paula Yates το 1996)».

Ο Geldof σχολίασε και το πώς η τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης δυσκόλεψε την εργασία του:

«Δεν μπορούσα να γυρίσω στη δουλειά μου. Ήμουν ένας pop τραγουδιστής. Αυτός ήταν ο τρόπος που επιβίωνα οικονομικά. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ξυπνάω το πρωί και αν έχω διάθεση γράφω τραγούδια. Έπειτα θα προσπαθήσω να τα ηχογραφήσω. Αλλά δεν μπορούσα. Κανείς δεν ενδιαφερόταν. Με αποκαλούσαν Άγιο Bob, και δεν θεωρούσαν πως μπορούσα να συνεχίσω να ζω έτσι γιατί ήταν ανούσιο. Οπότε, ήμουν χαμένος».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνταν εκ νέου τέτοιου βεληνεκούς συναυλίες, ο Geldof δήλωσε πως:

«Θα μπορούσε να συμβεί αυτό σήμερα; Όχι. Δες απλά τους κλόουν που κυβερνούν τον πλανήτη και θα καταλάβεις

  • SHARE
  • TWEET