Η μουσική αλλαγή χρονιάς σε πόλεις της Ευρώπης

Δείτε το βίντεο από την εντυπωσιακή αλλαγή του χρόνου στο Λονδίνο υπό τους ήχους του Bowie

01/01/2016 @ 23:30

David Bowie, Bastille, Apollo 440, Lenny Kravitz, The Weeknd, INXS και ένα ρεμίξ των One Direction είναι μεταξύ των μουσικών που ακούστηκαν κατά τη φαντασμαγορική αλλαγή χρονιάς του Λονδίνου.

Το BBC μετέδωσε τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τον ποταμό Τάμεση και ήταν ορατά στο μεγαλύτερο μέρος του Λονδίνου. Το σόου πλαισίωνε ζωντανή συναυλία του Bryan Adams στο Big Ben.

Πάνω από 100,000 άτομα, σε υψηλές συνθήκες ασφαλείας, κατέβηκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Δείτε το βίντεο εδώ

Το Hogmanay (η παραμονή πρωτοχρονιάς των Σκωτσέζων) γιορτάστηκε εντυπωσιακά και στο Εδιμβούργο, με κοινό που ξεπέρασε τα 150,00 άτομα -και εκεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες- υπό τους ήχους γκάιντας και James Brown.

Σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Μόναχο, οι περισσότερες πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας συναγερμών για τρομοκρατικές επιθέσεις. Μάλιστα, στο Μόναχο, εκκενώθηκαν σταθμοί του μετρό, με τις ίδιες τις αρχές να δηλώνουν πως έχουν σοβαρές και άμεσες απειλές για χτύπημα πριν τις 12 η ώρα.

Στην Ελλάδα, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο περιλάμβανε από swing μέχρι rock, με πιο γνωστά ονόματα που έπαιξαν ζωντανά, τον Πάνο Μουζουράκη και τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

  • SHARE
  • TWEET