Η απάντηση της Χρυσής Αυγής στις δηλώσεις του Roger Waters

«Όταν ένας «νερουλάς» (που)ρόκερ επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή»

22/07/2013 @ 15:45
Λίγο μετά τις δηλώσεις του Roger Waters στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής, όπου καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον της Χρυσής Αυγής και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο και το φαινόμενο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έρχεται και η απάντηση της Χρυσής Αυγής, μέσω του επίσημου site της.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση-απάντηση:

Ένας ξεφτι(λι)σμένος (που)ρόκερ, ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός από την θητεία του στους PINK FLOYD, θεώρησε σκόπιμο σε συνέντευξή του που έδωσε σε ένθετο της «Καθημερινής» να αναφερθεί στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αφού, λοιπόν, παριστάνοντας κι αυτός τον… έγκυρο πολιτικό αναλυτή, ξεστομίζει κάποιες ανοησίες φτάνει «στο ζουμί», λέγοντας τα εξής: «Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ, νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος». Οπότε, αφού ακολούθησε η ερώτηση «Αναφέρεστε στη Χρυσή Αυγή;» απαντά ως εξής: «Ακριβώς. Έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι η καθαρή ελληνική φυλή. Και σκέφτεσαι «ωχ, αυτό είναι απαίσιο, αυτοί δεν είναι οι φίλοι μου, δεν είναι οι άνθρωποι που με έβαλαν στα σπίτια τους και με τάισαν και με φρόντισαν με τόσο φιλόξενο πνεύμα τη δεκαετία του ’60, τότε που ήμουν ένα άφραγκο παιδί που περιπλανιόταν στην Ελλάδα». Βλέπω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι πόσο αξιοθρήνητα είναι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα. Να κατανοήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Το κύμα μετανάστευσης τα τελευταία χίλια χρόνια υπήρξε πάντα το ίδιο. Μοιάζει με νόμο της φυσικής».

Ο Ρότζερ Γουότερς είναι 70 ετών. Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την καριέρα του ως μουσικός. Τόσα πολλά που μπορεί να θρέψει τις τέσσερις γυναίκες, τις οποίες έχει παντρευτεί ισάριθμες φορές. Φαίνεται, όμως, ότι χρειάζεται κι άλλα γι’ αυτό, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να τον απασχολούν τα αρθριτικά, η ακράτεια και γενικώς το πώς θα πηγαίνει προς… νερού του, αυτός επιμένει να αρμέγει τις τσέπες των θαυμαστών του κάνοντας «αρπαχτές» ανά τον κόσμο. Προσπαθούμε να φέρουμε στο νου μας τον… νερουλά (Γουότερς), κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 όπου, όπως υποστηρίζει, επισκέφτηκε την χώρα μας. Η εικόνα, η οποία αυτόματα μας έρχεται στο νου, είναι ενός βρώμικου ατημέλητου «χίππυ» με ψείρες στα μαλλιά (και στα μυαλά;), να παίζει κιθάρα, ενώ κάποιοι πονόψυχοι να του ρίχνουν μερικές δεκάρες στο καπέλο του προκειμένου να αγοράσει μια τυρόπιτα… Ελπίζουμε, πάντως, αυτοί που «τον τάισαν» τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να περιορίστηκαν μόνο σ’ αυτό και να μην είχαμε κι άλλες ενέργειες, που ενδεχομένως να δημιούργησαν ποικίλα ψυχικά τραύματα στο άφραγκο αυτό παιδάκι. Αυτό το λέμε γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται με ποικίλους τρόπους την ανάγκη των απένταρων, άστεγων και βρώμικων νεαρών…

Πέρα, όμως, από τις όποιες υποθέσεις και την σχετική πλάκα επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «αξιοθρήνητος» στον γηραλέο αυτόν φραγκοφονιά. Στην έκφραση των πιο παρακμιακών δεδομένων της ροκ σκηνής (σ’ αντίθεση με την Φιλοπατρία και την ρομαντική ιπποτική διάθεση άλλων μουσικών του είδους, όπως ο Ίαν Άντερσον, ο Έρικ Κλάπτον και ο Ρίτσι Μπλάκμουρ) που δηλώνει με στόμφο ότι «τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα». Δήλωση που παραπέμπει σε συνειδητοποιημένο οπαδό της παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Ότι ακριβώς θέλει ο Σόρος, δηλαδή, και όλοι εκείνοι που θέλουν έναν ομοιόμορφο πλανήτη με μια οριζοντιοποίηση σ’ όλους τους τομείς της ζωής των Ανθρώπων. Αν, πάντως, είναι τόσο φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, αν νοιάζεται τόσο πολύ για την τύχη των λαθρομεταναστών, μπορεί να φιλοξενήσει όσους θέλει και για όσο καιρό θέλει στα πολυτελή σπίτια που διαθέτει. Ή, ακόμη καλύτερα, να χαρίσει όλη την περιουσία του (η οποία εκτιμάται στα 130 εκατ. λίρες) στους αναξιοπαθούντες αυτούς ανθρώπους. Αν, μάλιστα, κάποιοι τον υποχρέωναν να το έκανε αυτό ο επερχόμενος «ταμπλάς» θα ήταν, μάλλον, νόμος της φυσικής… Συνεχίζει, όμως, ο πλούσια αμειβόμενος για τις συναυλίες του, Γουότερς, λέγοντας λίγο παρακάτω τα εξής:

«Να διαβάζουμε Αριστοτέλη και Πλάτωνα, και να ασπαζόμαστε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για κάτι παραπάνω από το να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρπάζουμε ό, τι μπορούμε και να το κρατάμε για τον εαυτό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων μας. Για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε μορφωμένοι. Οπότε, για παράδειγμα, αν πρόκειται να συμμετάσχεις σε οποιαδήποτε Χρυσή Αυγή, πρέπει να είσαι αμόρφωτος. Ή δεν το έχεις σκεφτεί καλά, κατά τη γνώμη μου. Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου».

Η εύλογη απορία μας είναι αν ο Γουότερς έχει διαβάσει ποτέ Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Αν π.χ. έχει διαβάσει την «Πολιτεία» του πρώτου ή αν γνωρίζει τι γνώμη έχει για την δουλεία ο δεύτερος. Φυσικά και δεν έχει διαβάσει ο αμόρφωτος αυτός άνθρωπος (πληρωμένη απάντηση στον μπασίστα Γουότερς από έναν «φασίστα»…), Απλώς, ξεστόμισε τα πρώτα δύο ονόματα Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων που του ήρθαν στο νου εκείνη τη στιγμή, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τίποτα για τα έργα και τις απόψεις τους. Αντιθέτως, τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι απλώς έχουν διαβάσει, αλλά έχουν μελετήσει τους δύο αυτούς Γίγαντες της Ελληνικής Σκέψης και ακολουθούν τις διδαχές τους. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι αφού αυτός ο ανενημέρωτος και ευρισκόμενος στη δύση του βιολογικού του κύκλου «καλλιτέχνης» θέλει να μην κρατά τίποτα για τον εαυτό του, και αφού τον ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων του, ας χαρίσει όλη του την περιουσία για τέτοιου είδους αγαθοεργίες. Ο Γουότερς, όμως, δεν είναι κορόιδο, αλλά θεωρεί όλους τους άλλους κορόιδα. Γι’ αυτό και με τόση θρασύτητα κινείται μέσα στα πλαίσια ενός κακοστημένου «πολιτικά ορθού» κλίματος που ισχυροποιεί την καθεστωτική τάξη και το παγκόσμιο καθεστώς.

Τελειώνοντας, Εμείς οι «αμόρφωτοι» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι τουλάχιστον μελετάμε τους Κλασσικούς της Αρχαίας Ελλάδας, έχουμε σκεφτεί πολύ οτιδήποτε κάνουμε. Έχουμε σώας τας φρένας, δεν παίρνουμε ναρκωτικά, φροντίζουμε την κρατική επιχορήγηση να την επιστρέφουμε στον Ελληνικό Λαό δια μέσου της κοινωνικής αλληλεγγύης και γενικά δεν κάνουμε εκ του ασφαλούς δηλώσεις, αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα και εγκλωβισμένοι μέσα σε μια έπαυλη και τον μικρόκοσμο ουτοπικών θεωριών. Όσο για τα κορόιδα που θα πάνε στην συναυλία, ήδη το σύνθημα δονεί την ατμόσφαιρα: Γέρο, γερά, φάτους τα λεφτά!
  • SHARE
  • TWEET