Η ακρόαση metal μουσικής σε κάνει ευτυχισμένο

Χαρούμενοι αισθάνονται όσοι ακούνε metal

12/09/2013 @ 12:43
Μελέτη έδειξε ότι «σκληρή» μουσική όπως το metal μπορεί πράγματι να κάνει τον ακροατή να αισθανθεί ήρεμος και χαρούμενος.

Το πανεπιστήμιο Hebrew της Ιερουσαλήμ ζήτησε από 175 άτομα να συμμετάσχουν σε ένα παίγνιο αντιπαράθεσης αφότου πρώτα ακούσουν την μουσική της αρεσείας τους.

Όπως αποδείχθηκε, τα άτομα που επέξεξαν να ακούσουν «σκληρή» μουσική ήταν ευκολότερο να ολοκληρώσουν το παίγνιο και αισθανόντουσαν πολύ καλά, σε αντίθεση με όσους δεν τα κατάφεραν και αισθανόντουσαν άβολα.

Ο κιθαρίστας των Mastodon, Bill Kelliher, αντέδρασε με άρθρο του στα αποτελέσματα της μελέτης, υποστηρίζοντας ότι οι metal μουσικοί είναι σε γενικές γραμμές ήρεμοι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στο χώρο είναι για μένα πολύ ωραίοι τύποι. Ο Tom Araya των Slayer ανήκει σε εκείνουν που παίζουν ίσως την βαρύτερη και πιο σατανική μουσική και είναι πολύ χαλαρός, ευγενικός και χαμογελαστός.»

«Όταν βλέπω σε συναυλία μια αγαπημένη μου μπάντα και ο κιθαρίστας πάιζει τα riff που γνωρίζω χαμογελώ, με διακατέχει μια αίσθηση ευτυχίας.»
  • SHARE
  • TWEET