Η Κim Gordon των Sonic Youth στην Αθήνα!

Θα παρουσιάσει στο Μουσείο Μπενάκη τη νέα έκθεσή της και μια μουσική performance με τους Body/Head

26/05/2015 @ 16:25
Μέσα στο 2014 έχουμε ήδη δει στην Αθήνα τρία μέλη των Sonic Youth. Πριν ένα μήνα περίπου τον Thurston Moore παρέα με τον Steve Shelley και νωρίτερα τον Lee Ranaldo.

Το τέταρτο μέλος της ιστορικής μπάντας, που δύσκολα θα ξαναδούμε ποτέ μαζί, η Kim Gordon, θα βρεθεί στις 12 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη για έκθεση έργων της αλλά και μια μουσική performance με το νέο σχήμα της, τους «θορυβοποιούς» Body/Head.

Όπως αναφέρετε στην επίσημη σελίδα του Μουσείου, η έκθεση ονομάζεται Kim Gordon: Noise Name Paintings and Sculptures of Rock Bands that are broken up. Eντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο Μπενάκη, η οποία, μέσα από την παρουσίαση ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης στα κτήρια του μουσείου, αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων, ρηξικέλευθων και πρωτότυπων κατευθύνσεων της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιλογή από τα “Noise Paintings” της Kim Gordon, καθώς και μια σειρά νέων έργων της καλλιτέχνιδας. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η Kim Gordon θα παρουσιάσει μια μουσική performance με τους Body/Head (12.06.2015, 20:00).

Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη μετατρέπεται σε μνημείο στα συγκροτήματα που δούλεψαν γύρω από τη δυσαρμονία (dissonance) και τις διάφορες πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζεται noise music. Οι καμβάδες στα τελάρα αντιπροσωπεύουν συγκροτήματα noise μουσικής, ενώ τα γλυπτά στο δάπεδο είναι ονόματα συγκροτημάτων που δεν υπάρχουν πλέον και που χρησιμοποιούσαν τη δυσαρμονία.

Gordon-Paint
  • SHARE
  • TWEET