Mike Portnoy: «Μακάρι να είχα κάνει ό,τι έκανε ο Geoff Tate με το "Operation: Mindcrime"»

Επίσης παραθέτει και τη γνώμη του για την απόφαση της κηδεμονίας του ονόματος των Queensryche

14/05/2014 @ 20:01
Chat session στο Trunk Nation είχε προσφάτως ο Mike Portnoy και η κουβέντα πήγε στην περίπτωση της διαμάχης των Queensrÿche, η οποία θα μπορούσε να είχε συμβεί και στους Dream Theater υπό άλλες συνθήκες.

Ο Portnoy δήλωσε πως η κίνηση του Geoff Tate να εξασφαλίσει τουλάχιστον τα δικαιώματα του concept του "Operation: Mindcrime" για τις δικές του συναυλίες τον έκανε να σκεφτεί πως κάτι παρόμοιο θα έπρεπε να κάνει ο ίδιος με το "Twelve-Step Suite". Το "Twelve-Step Suite" είναι μια αλληλουχία πέντε κομματιών των Dream Theater ("The Glass Prison", "This Dying Soul", "The Root Of All Evil", "Repetance", "The Shattered Fortress") από ισάριθμα άλμπουμ, των οποίων οι στίχοι είναι του Portnoy και πραγματεύονται την προσωπική του εμπειρία με τον αλκοολισμό.

Αυτά τα πέντε κομμάτια υπό την «ετικέτα» "Twelve-Step Suite" ερμηνεύονταν live  από το συγκρότημα πριν φύγει ο Portnoy και, όπως είπε ο δημιουργός τους, θα τον πονούσε να έβλεπε την μπάντα να τα ερμηνεύει και τώρα, οπότε κατανοεί τον Tate για το "Operation: Mindcrime" όπως και τον Waters για το "The Wall".

Βέβαια, δεν έχασε και την ευκαιρία να πετάξει ένα καρφί προς τον Geoff Tate λέγοντας πως το "Operation: Mindcrime" έχει πλέον κορεστεί ως concept και ελάχιστοι ασχολούνται μαζί του όπως παλιά. Παράλληλα θεώρησε δίκαιη την απόφαση να κρατήσει το όνομα Queensrÿche η άλλη πλευρά λέγοντας πως και στην περίπτωση των Dream Theater έγινε το σωστό με το όνομα.
  • SHARE
  • TWEET