Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας για το πολυαναμενόμενο τρίτο album των Sanctuary

To "The Year The Sun Died" αναμένονταν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια

11/06/2014 @ 19:39
Στις 29 Σεπτεμβρίου μέσω της Century Media Records πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά το πολυαναμενόμενο τρίτο άλμπουμ των Sanctuary με τίτλο "The Year The Sun Died".

Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα Soundhouse Studios του Seattle με την αρωγή του Zeuss (Whitechapel, Hatebreed), και το άλμπουμ θα περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια, συν την διασκευή στο κλασσικό κομμάτι των Doors, "Waiting For The Sun".

«Το να δουλέψουμε με τον Zeuss ήταν θαυμάσιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Warrel Dane, αποδίδοντάς του τα εύσημα για τον μοντέρνο ήχο που διαθέτει ο δίσκος, παρότι οι ρίζες του βρίσκονται στο παλιάς σχολής metal.

Το "The Year The Sun Died" αναμένονταν αρχικά το 2012, όπως είχε δηλώσει ο Dane στον Κώστα Πολύζο λίγες ημέρες πριν από τις εμφανίσεις των Sanctuary σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η κυκλοφορία του είχε αναγγελθεί επισήμως εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Οι Sanctuary σχηματίστηκαν στο Seattle το 1985, κυκλοφόρησαν δύο studio άλμπουμ ("Refuge Denied", 1987 και "Into The Mirror Black", 1989) στην Epic Records και περιόδευσαν ανά τον κόσμο μαζί με τους Megadeth, Warlock, Fates Warning και Death Angel.

Το 1992 η μπάντα διαλύθηκε, με τους Warrel Dane και Jim Sheppard να σχηματίζουν κατόπιν τους αρκετά επιτυχημένους Nevermore. Οι Sanctuary επανασυνδέθηκαν το 2010 με την αρχική σύνθεση πλην του κιθαρίστα Sean Blosl, την θέση του οποίου πήρε ο Brad Hull (πρώην Forced Entry).

Sanctuary line-up:

Warrel Dane - Vocals
Jim Sheppard - Bass
Brad Hull - Guitars
Lenny Rutledge - Guitar
Dave Budbill - Drums
  • SHARE
  • TWEET