Επιστρέφει ο Ben Harper με νέο δίσκο και νέα μπάντα

02/04/2009 @ 03:22
Με τη νέα του μπάντα, τους Relentless7, που αποτελείται από τους Jason Mozerski (κιθάρα), Jesse Ingalls (μπάσο) και Jordan Richardson (τύμπανα), ο Αμερικανός μουσικός επιστρέφει στη δισκογραφία στις 5 Μαΐου 2009, με το άλμπουμ "White Lies For Dark Times" και εμφανώς πιο δυνατή rock διάθεση.

Ο Ben Harper είναι γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του, ως τραγουδιστής και «καθιστός» slide κιθαρίστας, και, στα περίπου 20 χρόνια της καριέρας του, εμπλούτισε το δικό του εναλλακτικό rock με ατόφια στοιχεία από blues, gospel, reggae, soul, folk και grunge. Οι συνήθεις συνένοχοι των μουσικών του αναζητήσεων ήταν το σχήμα των Innocent Criminals, ενώ οι διάφορες συνεργασίες του με τους Blind Boys Of Alabama (που του εξασφάλισαν δύο Grammy, το 2005), τη Βραζιλιάνα Vanessa Da Mata, τον πολυοργανίστα Tom Freund και τον μπλουζίστα Taj Mahal τον έχουν κάνει προσιτό σε πολλές «φυλές» του μουσικόφιλου κοινού.

Η πρώτη του επαφή με τον ήχο του νεαρού Jason Mozerski από το Austin προέκυψε χάρη στην επιμονή ενός οδηγού van, που επέβαλλε στον Harper την ακρόαση ενός demo, καθώς τον μετέφερε στο χώρο μιας συναυλίας. Το αποτέλεσμα ήταν η παρουσία του Mozerski και των δύο συνεργατών του στο δίσκο "Both Sides Of The Gun", το 2006. Περιμένοντας το άλμπουμ του νέου σχήματος Ben Harper And Relentless7, μπορούμε να απολαύσουμε στο myspace της μπάντας το πρώτο νέο τους τραγούδι "Shimmer And Shine", το "Serve Your Soul" από το "Both Sides Of The Gun", καθώς και τις διασκευές τους στο "Good Times Bad Times" των Led Zeppelin και στο "Purple Rain" του Prince.

www.myspace.com/relentlessseven
  • SHARE
  • TWEET