Επί τόπου ηχογράφηση δίσκων βινυλίου 6 ιντσών από την εταιρία του Jack White

24/04/2013 @ 12:25
Το Σαββατο 20/4, κατά τη διάρκεια της ημέρας δισκοπωλείου (Record Store Day) της οποίας ο Jack White ήταν για φέτος πρεσβευτής, εγκαινιάστηκε στο κατάστημα της Third Man Records (ιδιοκτησίας White) στο Nashville το Third Man Recording Booth.

To συγκεκριμένο booth, δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να ηχογραφεί για περίπου 2 λεπτά (111 δυετερόπλεπτα) και να λαμβάνει επι τόπου το αποτέλεσμα σε 6-ιντσους δίσκους 45 στροφών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Brendan Benson να δοκιμάζει το Booth:
VIDEO

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η μοναδική τέτοιου είδους που είναι ανοικτή προς το κοινό σε όλο τον κόσμο. Από το booth πέρασε και ηχογράφησε ένα κομμάτι μεταξύ άλλων και ο Neil Young, ενώ το κομμάτι που ηχογράφησε ο Jack, διασκευή στο διάσημο "Coal Miner's Daughter" της Loretta Lynn, μπορείτε ν' ακούσετε παρακάτω.
AUDIO

Ο Jack White δήλωσε: «Καλώ όλους να έρθουν στο Third Man Record Store στο Nashville για να ακούσουν τους εαυτούς τους σε βινύλιο –και αν θέλουν να το στείλουν σε κάποιον που αγαπούν. Ακόμα και αν δεν ξέρετε κάποιο μουσικό όργανο, βάλτε το iPhone σας να παίζει ένα κομμάτι, τραγουδήστε από πάνω του και συνδυάστε τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους: κάτι το απτό, ψηφιακό και ρομαντικό. Για όσους διστάζουν ή δεν είναι αρκετά γενναίοι να το δοκιμάσουν, σκεφτείτε ότι είναι το ίδιο πράγμα με το να κατεβάζεις παράνομα mp3 και να το στέλνεις με e-mail σε κάποιον. Εεεε, σχεδόν το ίδιο...»
  • SHARE
  • TWEET