Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Nergal των Behemoth

21/01/2011 @ 10:12
Με μία επίσημη ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα των Behemoth στο Facebook, επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τα πολωνικά media ότι ο τραγουδιστής τους, Nergal, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Nergal είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία τον Αύγουστο του περασμένου έτους και η επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε ήταν επιτυχής.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Με χαρά και ανακούφιση σας ανακοινώνουμε ότι ο Nergal βγήκε από την αιματολογική μονάδα του νοσοκομείου Uniwersyteckie Centrum Kliniczne (UCK) της πόλης Gdansk την περασμένη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, τέσσερις εβδομάδες μετά τη διαδικασία μεταμόσχευσης στην οποία υπεβλήθη».

Ο ίδιος ο τραγουδιστής δηλώνει:

«Γεια σας! Επιτέλους, θα μπορούσε να πει κανείς. Ύστερα από σχεδόν έξι μήνες θεραπειών σε διάφορα νοσοκομεία, αρκετούς κύκλους χημειοθεραπειών, ακτινοβολίας και μία μεταμόσχευση μυελού των οστών, μπορώ επιτέλους να πάω στο σπίτι μου σε μία πολύ καλή κατάσταση. Νιώθω καλά, λαμβάνοντας υπόψη και την εντατικοποίηση της θεραπείας».

«Δεν ήταν εύκολη περίοδος για μένα, αλλά, όπως είχα οραματιστεί, έφυγα από το νοσοκομείο σα νικητής. Ποτέ δεν εξέτασα άλλες τυχόν επιλογές, όμως υπήρξαν οπωσδήποτε και δύσκολες στιγμές... Σ' αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους που έκαναν όλες αυτές τις διακυμάνσεις μου υποφερτές. Ευχαριστώ τους γονείς μου για όλη την αγάπη και την υπομονή τους. Dorotka, σε ευχαριστώ για την ηρωική σου στάση, την αγάπη και την υποστήριξή σου. Επίσης, δε μπορώ να μην αναφέρω τους οπαδούς της Doda, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσουν εμένα και άλλους άρρωστους ανθρώπους. Φανταστικοί οπαδοί των Behemoth από όλον τον κόσμο οργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις, στις οποίες ενημέρωναν ανθρώπους σχετικά με τη λευχαιμία. Όλοι αυτοί έχουν κερδίσει το βαθύτατο σεβασμό μου! Ακόμα, ευχαριστώ τους πραγματικούς μου ήρωες - τους γιατρούς Hellmann, Piekarska, Knopinska, Giebel, Holowiecki, καθώς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του αιματολογικού τμήματος της Ιατρικής Ακαδημίας του Gdansk και την Ογκολογική Κλινική του Gliwice για τον επαγγελματισμό και την καλοσύνη τους. Τα παιδιά από τους Behemoth για τη φιλία και την ατελείωτη συμπαράστασή τους. Όλους τους προσωπικούς μου φίλους που ήταν στο πλάι μου για όλη την περίοδο της αρρώστιας μου. Η λίστα είναι πολύ μεγάλη για να σας αναφέρω όλους, αλλά ξέρετε ότι έχετε κερδίσει ένα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μου».

Στο εξής, ο Nergal θα ακολουθήσει μία διαδικασία ανάρρωσης που θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα διαμένει στο διαμέρισμά του, που διατηρεί σε περιοχή του Gdansk.

«Παρόλο που η θεραπεία μου πήγε αρκετά καλά, όπως και η μεταμόσχευση αλλά και το χρονικό διάστημα μετά από αυτή, οι επόμενοι μήνες είναι η περίοδος που πρέπει να φροντίσω πραγματικά καλά τον εαυτό μου. Φυσικά θα έχω αρκετό χρόνο για να ανακάμψω, να σκεφτώ και να σχεδιάσω την επιστροφή μου στη σκηνή... η οποία πλησιάζει σύντομα! Πρωτίστως, θα πρέπει να ανακτήσω τη φυσική μου κατάσταση... εκτός από αυτό, ανυπομονώ να παίξω μουσική, δεν έχω πιάσει κιθάρα στα χέρια μου εδώ και περίπου μισό χρόνο! Θα χρειαστώ χρόνο για να καλύψω τη διαφορά, όμως έχω ένα μεγάλο κίνητρο, καθώς και την επιθυμία να ξαναδουλέψω. Αυτή η χρονιά πρόκειται να είναι πολύ σημαντική για μένα και για τη μπάντα!».
  • SHARE
  • TWEET