Έφυγε από τη ζωή ο ερμηνευτής του "When A Man Loves A Woman"

Ο Percy Sledge απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 73 ετών

14/04/2015 @ 21:51
Στο σπίτι του στη Λουιζιάνα πέθανε ο 73χρονος τραγουδιστής της soul, Percy Sledge, γνωστός σε όλους μας για την επιτυχία που γνώρισε το 1966 με την ερωτική ερμηνεία του στο "When A Man Loves A Woman", που ηχογραφήθηκε στο διάσημο Muscle Shoals στούντιο της Αλαμπάμα.

Το τραγούδι έμελλε να γίνει το πρώτο Νο1 hit της λίστας των 100 του Billboard που είχε ηχογραφηθεί σ’αυτό το στούντιο. Η επιτυχία δε σταμάτησε εκεί, καθώς συμπεριλήφθηκε στην μουσική επένδυση εξαιρετικών ταινιών όπως το "The Big Chill" και το "The Crying Game".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Sledge απεβίωσε νωρίτερα σήμερα, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του ήπατος, ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε μέσα στο 2014. Ο Steve Green, μάνατζερ από την Artists International Management Inc., απέδωσε τιμές στον εκλιπόντα, δηλώνοντας στο BBC ότι «ήταν ένα από τα πρώτα μου ονόματα, πραγματικά εκπληκτικός άνθρωπος κι αυτό δεν το βρίσκεις στον χώρο μας πολύ συχνά. Πραγματικά ξεχώριζε!».

Το 2005 ο Sledge κέρδισε τη θέση του στο Rock & Roll Hall of Fame, την ίδια χρονιά με τους Buddy Guy, The O’Jays, Pretenders, αλλά και τους U2.

Percy Sledge - When A Man..
  • SHARE
  • TWEET