Ed Guy live σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

15/10/2004 @ 06:24
Συνεχίζεται δυναμικά η metal συναυλιακή δραστηριότητα της χώρας μας. Οι Ed Guy, μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες metal μπάντες στον κόσμο, έρχονται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι Edguy μαζί με τους Emerald Sun θα εμφανιστούν στις 23 Οκτωβρίου στο Fix της Θεσσαλονίκης, ενώ μια μέρα αργότερα και με support τους Battleroar θα παίξουν στo Gagarin 205 της Αθήνας.

Η μπάντα που δημιουργήθηκε από τέσσερα δεκατετράχρονα παιδιά στο Έσσεν της Γερμανίας πριν 12 χρόνια, έχει κερδίσει ως σήμερα χιλιάδες οπαδούς, χάρη στο φρέσκο "αέρα" που φέρνουν στη metal μουσική, αλλά και χάρη στην ιδιαίτερη σκηνική τους παρουσία, που ξεσηκώνει τα πλήθη. Με δυνατά κομμάτια, ένα χαρισματικό frontman (τον τραγουδιστή τους Tobias Sammet), αρκετή δόση χιούμορ, και ακόμη μεγαλύτερη δόση φρεσκάδας και γκλάμουρ, έχουν αφήσει άλλες μπάντες πολύ πίσω και συνεχίζουν το δρόμο προς την κορυφή.


Ed Guy - Η πορεία τους
Οι Ed Guy ξεκίνησαν τη μπάντα τους στο σχολείο το 1992, παίζοντας παραδοσιακό metal. Θέλοντας αρχικά να «αντιπαρατεθούν» στη grunge μουσική, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής το διάστημα εκείνο, οι δεκατετράχρονοι φίλοι έκαναν τα πρώτα τους μουσικά βήματα παίζοντας κομμάτια από τις αγαπημένες τους μπάντες: Deep Purple, Kiss, AC/DC και Iron Maiden. Σύντομα όμως άρχισαν να δημιουργούν τη δική τους μουσική, με σκοπό κάποια στιγμή να μπουν σε στούντιο ηχογράφησης για δίσκο.

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε χρόνια προσπαθειών για να προσελκύσουν την προσοχή κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, οπότε και η AFM Records έδωσε την ευκαιρία στους Ed Guy να δείξουν τι αξίζουν. Από το 1997 ως το 2003 το συγκρότημα έβγαλε πέντε άλμπουμ, το ένα καλύτερο από το άλλο, κερδίζοντας παράλληλα όλο και περισσότερους οπαδούς. Ο «φρέσκος άερας» που έφερναν και ο τραγουδιστής τους Tobias Sammet, με την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία του στα live, διεύρυναν γρήγορα τη δημοτικότητα του γκρουπ. Μέσα σε ένα μόνο χρόνο οι Ed Guy έγιναν γνωστοί ως ένα από τα συγκροτήματα με τις πιο δυνατές σκηνικές εμφανίσεις. Και, αν και σε κάποιους δεν αρέσουν οι εξτρίμ εμφανίσεις τους στο κοινό, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι φέρνουν μία λαμπερή και πολύχρωμη προοπτική στην παλιομοδίτικη metal σκηνή.

Ο πέμπτος δίσκος τους "Mandrake" το 2001 έγινε η μεγάλη τους επιτυχία. Γεμάτος με γοητευτικές μελωδίες, δυνατά riffs και σπουδαία ρεφρέν ο δίσκος μπήκε στο τοπ 20 πολλών ευρωπαϊκών charts και τους οδήγησε στην πρώτη τους περιοδεία ως μεγάλα ονόματα πλέον, σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Βόρεια και Νότια Αμερική. Ακολούθησε το 2003 το διπλό άλμπουμ «Burning down the Opera», καθώς και τα δύο σόλο CD του Tobias Sammet, «Anastasia». Το Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφόρησε το EP "King of Fools".

"Hellfire Club" - το νέο άλμπουμ
Το τελευταίο τους άλμπουμ, το "Hellfire Club", κυκλοφόρησε το Μάρτιο που πέρασε με κομμάτια όπως το "Mysteria", το "Under The Moon" και το "Lavatory Love Machine" και ήδη έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Με αυτό το άλμπουμ οι Ed Guy για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, εξασφαλίζοντας παντού υψηλές θέσεις στα charts.

Οι Ed Guy αναγνωρίζονται ήδη ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες στον κόσμο, στο είδος τους. Και αυτό, γιατί είναι μία από τις λίγες μπάντες της νέας γενιάς, οι οποίες παίζουν αυτό το είδος της μουσικής για τους νέους οπαδούς τους με τέτοια αυθεντικότητα και με τέτοιο υψηλό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση του Metal στη νέα χιλιετία.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET