Πρωταπριλιάτικο τρολλάρισμα για τον Dave Grohl

Οι Baconheads και ένα σάντουιτς με μπέικον

01/04/2016 @ 22:27

Η είδηση που μετέδωσε το Ultimate Guitar και έκανε χθες το γύρο του διαδικτύου αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες με πρωταγωνιστή τον Dave Grohl. Η φάρσα έχεις ως εξής:

«Ένας μουσικός από το Whynot του Mississippi, που ονομάζεται Jeremy Rasher, έστειλε ένα επείγον γράμμα στον frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, επειδή η γυναίκα του αρνήθηκε να του φτιάξει σάντουιτς εκείνο το πρωί.

Ο Rasher και τα μέλη της μπάντας του, The Baconheads, στηρίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια στα σάντουιτς με μπέικον της γυναίκας του κατά τη διάρκεια των προβών τους στο γκαράζ του Rasher και σοκαρίστηκαν όταν η κυρία Rasher έθεσε όριο τις 4 θερμίδες ανά σνακ που θα λαμβάνουν τα μέλη.

Εκνευρισμένος από το νέο κανονισμό της γυναίκας του, o Jeremy έγραψε στον Dave, και εξομολογήθηκε τον αγώνα του μιας και δεν παίρνει την καθημερινή δόση ενέργειας που ενεργοποιεί τη δημιουργικότητά του εδώ και μια δεκαετία τώρα.

Διαβάστε αναλυτικά το γράμμα του Grohl:

Αγαπητή Μαίρη,

Το όνομά μου είναι David Grohl και σου γράφω εκ μέρους του άντρα σου, Jeremy, και της μπάντας του, The Baconheads. Υπέπεσε της προσοχής μου ότι το συγκρότημα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία του εξαιτίας των πρόσφατων περιορισμών που τους επέβαλες, να λαμβάνουν το πολύ 4 θερμίδες με κάθε σνακ (περίπου μία ελιά).

Είμαι ένας Αμερικανός μουσικός εδώ και πάνω από 30 χρόνια, έχοντας παίξει επαγγελματικά με μπάντες όπως οι Nirvana και οι Foo Fighters, μεταξύ άλλων, και έχοντας πουλήσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους. Ταξιδεύω ανά τον κόσμο από το 1987 παίζοντας σε κλαμπ, αρένες, φεστιβάλ και γήπεδα, πολλά από τα οποία βρίσκονται και στο Mississippi. Όπως πολλοί μουσικοί, έτσι κι εγώ, ξεκίνησα από το γκαράζ της γειτονιάς μου. Μαζί με τους φίλους μου, τα χρόνια της εφηβείας μου καλυτέρεψαν παίζοντας μουσική με άλλους. Η μουσική δεν είναι μόνο ένα υγιές χόμπι, είναι μια υπέροχη, δημιουργική διέξοδος για τα παιδιά, και καλλιεργεί ένα αίσθημα κοινότητας που είναι απαραίτητο για τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη κάθε παιδιού. Ειναι τρομερά σημαντικό και με βοήθησε στα κατά τ'άλλα δύσκολα εκείνα χρόνια που μεγάλωνα στο Springfield.

Για του μουσικούς εκείνους που δεν έχουν τους πόρους να κάνουν πρόβα σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις ή ακόμη και να πληρώσουν για το φαγητό τους, ένα σάντουιτς είναι ζωτική πηγή ενέργειας.  Αυτά τα σάντουιτς μας τα παρείχαν οι κοπέλες μας ή οι μητέρες μας, και γι αυτό θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες. Χωρίς αυτά τα νόστιμα σνακ, θα ήταν αδύνατον για εμάς να εκφράσουμε αυτή την ωμή ροκ μουσική που είχαμε μέσα μας. Εξάλλου, δεν είσαι ο εαυτός σου όταν πεινάς.

Επομένως, η διατήρηση των καθημερινών σνακ είναι πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον της τέχνης και της μουσικής. Χωρίς αυτά, πού θα ήμασταν; Ως περήφανος πατέρας τριών ανερχόμενων σαντουιτσοφάγων, πάντα το είχα σαν προτεραιότητα αυτό στο σπίτι μου, με σπουδαία αποτελέσματα.

Για το καλό του άντρα σου, της μπάντας του, The Baconheads, και τις γενιές των νεαρών μουσικών που ίσως τελικά εμπνεύσουν άλλους κάποτε, σου ζητώ να αναθεωρήσεις αυτούς τους περιορισμούς που επέβαλες στην καθημερινή πρόσληψη των θερμίδων. Πιστεύω ότι κάνοντάς το αυτό, θα στείλεις ένα μήνυμα ότι το γκαράζ σου δεν στεγάζει μόνο την μουσική και την τέχνη, αλλά είναι ένας μέρος που ενθαρρύνει τα παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου,

David Grohl

​Eπιπρόσθετα, η ιστοσελίδα της μπάντας ενημερώθηκε με λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιάξεις ένα σάντουιτς με μπέικον.»

Το αληθινό γράμμα που έστειλε προ ολίγων ημερών ο Dave Grohl ήταν για να στηρίξει την καμπάνια στο Cornwall και να βοηθήσει τους νεαρούς μουσικούς του τόπου να αποκτήσουν έναν χώρο όπου θα μπορούν να εξασκούνται και να κάνουν πρόβες. Το γράμμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

  • SHARE
  • TWEET