Cynics live στη Θεσσαλονίκη - Κερδίστε προσκλήσεις!

13/11/2007 @ 14:56
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου είναι η πιο μεγάλη βραδιά της χρονιάς για τους φανατικούς φίλους του garage rock και στη Θεσσαλονίκη! Οι Cynics θα βρεθούν στη σκηνή του Ξυλουργείου, σε μια σπάνια βραδιά, γεμάτη υπέροχη μουσική, ατελείωτο fun και αστείρευτη ενέργεια! Το Rocking.gr εξασφάλισε για σας 10 μονές προσκλήσεις για τη συναυλία, οι οποίες και θα δοθούν έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης. Διαβάστε παρακάτω για τις λεπτομέρειες...

Για να μπείτε στην κλήρωση, μας στέλνετε ένα e-mail στο contest@rocking.gr με τίτλο "Cynics" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), μέχρι την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί.

Οι τυχεροί που θα προκύψουν από την κλήρωση θα ειδοποιηθούν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης μέσω e-mail (θυμηθείτε να το ελέγξετε!).


THE CYNICS / ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Cynics θεωρούνται ως ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά garage groups των τελευταίων 25 ετών. Είναι, στην ουσία, δημιούργημα του κιθαρίστα / παραγωγού / ιδιοκτήτη δισκογραφικής, Gregg Kostelich. Έχει κατορθώσει να κρατήσει τη μπάντα ζωντανή και ενεργή, από το 1983 μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς αλλαγές στη σύνθεσή της.



Με κύριες επιρροές το 60’s punk, το R & B και, γενικά, οτιδήποτε ηχούσε βρώμικο και εκκωφαντικό εκείνη την εποχή, ο Kostelich και οι Cynics έχουν ηχογραφήσει μερικά από τα ωραιότερα garage κομμάτια όλων των εποχών (“No Place To Hide” και “I Know” είναι, ίσως, τα γνωστότερα από αυτά), κρατώντας το στυλ τους – βασισμένο στις φαζαρισμένες κιθάρες, το distortion, την απέριττη rhythm section και τα απίστευτα φωνητικά / ουρλιαχτά του, έτερου βασικού μέλους, Michael Kastelic - αναλοίωτο όλα αυτά τα χρόνια. Για μια μικρή περίοδο πρόσθεσαν και κάποια στοιχεία folk-rock στον ήχο τους αλλά, αναμφίβολα, είναι οι δυναμικές τους συνθέσεις εκείνες που έχουν επικρατήσει και οι οποίες, τελικά, δίνουν το στίγμα της μπάντας, όλα αυτά τα χρόνια.

Τα δύο πρώτα 45αρια τους, “Painted My Heart / Sweet Young Thing” και “No Place To Hide / Hard Times”, κυκλοφόρησαν στην Καλιφορνέζικη εταιρεία Dionysus, όμως, από εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι δίσκοι τους βγήκαν στην αγορά κάτω από την ετικέτα της Get Hip Recordings, της ανεξάρτητης δισκογραφικής που έστησε ο ίδιος ο Kostelich στο Pittsburgh, την πατρίδα των Cynics. Πέρα από τους δίσκους των ίδιων, το συγκεκριμένο label έχει στεγάσει δισκογραφικά και άλλες σημαντικές μπάντες (Fleshtones, Big Chief, Miracle Workers, Headcoats, Stems είναι μερικές από αυτές), των οποίων τη δουλειά έχει διανείμει στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά καταδεικνύουν το πόσο σπουδαία προσωπικότητα είναι ο Kostelich, αλλά δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υποτιμήσουμε το ρόλο του τραγουδιστή Michael Kastelic στη διαμόρφωση αυτού του μοναδικού ήχου των Cynics. Πρόκειται για έναν πραγματικά δαιμονισμένο performer, ο οποίος κατορθώνει να αποδίδει τα τραγούδια του group καλύτερα στα live απ’ ότι στο studio, ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας και ξεσηκώνοντας το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο από την προηγούμενη επίσκεψη του συγκροτήματος στην Αθήνα και το Gagarin 205, όταν παρέα, η οποία αποτελείτο από την – ιδιαίτερα γνωστή για τα φοβερά garage parties που διοργάνωνε κάθε Δευτέρα βράδυ σε αγαπημένο στέκι της πόλης – ομάδα DJs των 16 Forever και ορισμένους φίλους τους, περίμενε με αγωνία να ακούσει live τη διασκευή στο “Cry Cry Cry” των Unrelated Segments, που οι Cynics συνηθίζουν να παίζουν στις συναυλίες τους, για να διαπιστώσει αν ο Kastelic “έχει” πραγματικά αυτή την απίστευτη κραυγή που ακούγεται να βγάζει στη studio εκτέλεση. Το αποτέλεσμα έφερε τη συγκεκριμένη παρέα να κολλήσει μπροστά στη σκηνή, μέσα σε παραλήρημα ενθουσιασμού... Παρά τη λεπτεπίλεπτη φιγούρα του, ο καταπληκτικός αυτός τραγουδιστής διαθέτει τρομερή ενέργεια και ένταση μέσα του...

Κάθε νέα κυκλοφορία των Cynics αποτελεί εγγύηση για όσους αρέσκονται στο απλό, άμεσο και ειλικρινές garage / punk rock. Από τα “Blue Train Station”, “12 Flights Up”, “Rock’n’Roll”, albums που καθόρισαν την πρώτη περίοδό τους, μέχρι τα “Get Our Way”, “Living Is Best Revenge” και το εξαιρετικό καινούργιο τους “Here We Are” (για το οποίο οι πρώτες κριτικές λένε πως, ίσως, είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει ποτέ!), η σπουδαία αυτή μπάντα από το Pittsburgh αποδεικνύει πως μέσα της χτυπάει μια καθαρόαιμη rock’n’roll ψυχή. Όποιος γνωρίσει από κοντά τον Gregg Kostelich και την παρέα του, μπορεί να διαπιστώσει από μόνος του πως πρόκειται για αυθεντικά άτομα που ζουν και αναπνέουν για το garage και τη μουσική, γενικότερα, χωρίς ίχνος προσποίησης και ματαιοδοξίας. Όσο για τις καταβολές τους, τα λόγια του Kostelich δεν χωρούν κανενός είδους παρερμηνείες....

“Ήμουν γύρω στα 4 ή τα 5 μου όταν άρχισα να συλλέγω garage δίσκους και, από τότε, ακούω αυτή τη μουσική συνεχώς. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω και ορισμένες τρομερές συναυλίες, όταν ήμουν μικρός. Οι γονείς μου με πήγαν να δω σπουδαία groups όπως οι Sonics, οι Blues Magoos και οι Who, όταν βρισκόμουν ακόμα στην ηλικία των 7 και 8 ετών! Δεν αντιλαμβανόμουν πλήρως το τι συνέβαινε, αλλά το όλο πράγμα ήταν συναρπαστικό, παρότι ένιωθα λίγο περίεργα που με συνόδευαν οι γονείς μου! Πιθανότατα, αυτές οι εμπειρίες με οδήγησαν στο να παίζω αυτή τη μουσική. Πρέπει να έπαθε κάποια βλάβη ο εγκέφαλος μου από όλο αυτό το θόρυβο!!!”

Η τωρινή σύνθεση των Cynics:
Gregg Kostelich – κιθάρα / fuzz / φωνητικά
Michael Kastelic – φωνητικά / φυσαρμόνικα / ντέφι / maracas
Jorn Yngve Eriksen – μπάσσο
Pibli Piblatovic – μπάσσο
  • SHARE
  • TWEET