Βρέθηκε ζωντανή ηχογράφηση των Beatles, 50 χρόνια μετά

Το "Some Other Guy" ηχογραφήθηκε έναν μήνα πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους single

02/10/2015 @ 17:36
Μια κασέτα όπου ακούγονται οι Beatles να παίζουν ζωντανά στο Cavern Club του Liverpool βρέθηκε 53 ολόκληρα χρόνια μετά από την ηχογράφησή της.

Η εγγραφή του "Some Other Guy" της κασέτας έγινε τον Σεπτέμβρη του 1962 – τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν οι Fab Four κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single, που έμελλε να είναι τελικά το "Love Me Do".

Αυτό έγινε επειδή ένα πλήρωμα είχε κινηματογραφήσει τους Beatles στο Cavern για μία εμφάνιση στο show του Granada TV, "Know The North" - αλλά η ποιότητα του ήχου ήταν τόσο κακή που η επανεγγραφή του ήταν απαραίτητη.

Η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ για νομικά ζητήματα, αλλά ο υπεύθυνος του συγκροτήματος Brian Epstein ζήτησε τότε να γίνουν πέντε αντίγραφα, επειδή ήταν τόσο ευχαριστημένος με την ηχογράφηση. Το μόνο γνωστό ένα από αυτά «έπιασε» 16.000 λίρες σε δημοπρασία το 1993.

O τηλεοπτικός παραγωγός Johnnie Hamp βρήκε τη μπομπίνα σε ένα συρτάρι γραφείου και σχεδιάζει να τη βγάλει στο σφυρί, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τον επόμενο μήνα.

Αυτήν μόλις την εβδομάδα, η μόνη σύμβαση διαχείρισης υπογεγραμμένη από τον Epstein και τα τέσσερα Σκαθάρια έφθασε στην τιμή των 365.000 λιρών. Το πρώτο τους συμβόλαιο για δίσκο, για την ηχογράφηση του "Tony Sheridan And The Beat Brothers", το 1962, κοστολογήθηκε στις 48.000 λίρες, τον Σεπτέμβριο.
  • SHARE
  • TWEET