Battleroar - "Blood Of Legends": προακρόαση

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο δίσκο των Ελλήνων epic metallers

26/03/2014 @ 20:18
Οι Battleroar είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα ελληνικά σχήματα τώρα πια και σίγουρα από τις αντιπροσωπευτικότερες μπάντες στο epic metal. Την Τετάρτη 19 Μαρτίου το Rocking.gr ήταν στην προακρόαση της νέας τους τέταρτης δουλειάς με τίτλο "Blood Of Legends" που θα κυκλοφορήσει από την Cruz del Sur Music επίσημα στις 25 Απριλίου στο festival Keep It True και έπειτα σε όλη την Ευρώπη.

Το άλμπουμ θα έχει οχτώ τραγούδια, ένα intro και ένα outro. Αναλυτικά οι τίτλοι θα είναι:

01. Intro: Stormgiven
02. The Swords Are Drawn
03. Poisoned Well
04. Blood Of Legends
05. Immortal Chariot
06. Curse Of Medea
07. Valkyries Above Us
08. Chivalry (Noble Armor)
09. Exile Eternal
10. Outro: Relentless Waves

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στο Devasound Studio στα τέλη του Νοέμβρη 2013 και η μίξη ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2014 με συμπαραγωγούς τον Φώτη Γιαννακόπουλο και τον Θύμιο Κρίκο. Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε digipack συσκευασία, σε κλασικό jewel case και σε διπλό βινύλιο.

Η πρώτη ακρόαση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το σχήμα βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία συνθέτοντας και αποδίδοντας τραγούδια που εξυμνούν το επικό metal. Η ένταξη στις τάξεις του σχήματος του Gerrit Mutz, τραγουδιστή που έχουμε ήδη γνωρίσει και αγαπήσει στους Sacred Steel, σίγουρα θα τους δώσει πολλούς πόντους στο metal χρηματιστήριο. Πάνω από όλα όμως την όποια ώθηση θα την έχουν από τις ίδιες τις συνθέσεις. Όλες έχουν τα στοιχεία που θέλει ένας οπαδός του είδους. Συμπαγείς, βαριές κιθάρες, άκρως δυναμικά τύμπανα, πολύ μελωδία αλλά και ηχητικός τσαμπουκάς αποτελούν τον σκελετό του δίσκου με τραγούδια που ποικίλλουν όντας κάποια πιο αργά και άλλα πιο up tempo. Για πρώτη φορά το βιολί έχει χαρακτηριστικό ρόλο σε όλες τις συνθέσεις δημιουργώντας μια ακόμα πιο ωραία λυρική ατμόσφαιρα.

Αναμένουμε και την επίσημη έλευση της δουλειάς για περισσότερες ακροάσεις και πιο αναλυτική κριτική.

Θοδωρής Μηνιάτης
  • SHARE
  • TWEET