Ασύρματα ακουστικά σας δίνουν τον έλεγχο του ήχου στις συναυλίες!

Το νέο gadget επιτρέπει στον ακροατή να ρυθμίζει ζωντανούς ήχους σχεδόν σε πραγματικό χρόνο

06/06/2015 @ 12:48
Τα εργαστήρια Doppler Labs μάλλον βρίσκονται στο μεταίχμιο της εξάλειψης της κακής μίξης ήχου σε μια συναυλία. Όχι, δεν εφηύραν έναν ρομποτικό ακούραστο ηχολήπτη, αλλά, αντ'αυτού, περνάνε τον έλεγχο της έντασης και του EQ του ζωντανού ήχου στα χέρια –ή καλύτερα, στα αυτιά- του ίδιου του κοινού.

Το νέο, επαναστατικό σύστημα της εταιρείας –που εύλογα ονόμασαν «Ενεργητική Ακρόαση» [Here Active Listening]- είναι ένα σύνολο από ακουστικά που συνδέονται ασύρματα με smartphone και μία εφαρμογή που επιτρέπει σ’αυτούς που τα φοράνε να αλλάξουν στην πραγματικότητα τους ήχους που ακούν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Δεν παρέχουν μόνο τη δυνατότητα να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του ήχου, αλλά η εφαρμογή σας επιτρέπει να ελέγξετε την ποσόστωση των μπάσων που «περνάνε», που να κόβεται το midrange ή και πόσο υψηλά να είναι τα πρίμα [treble]. Ακόμα πιο απίστευτο, μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε εφέ, όπως reverb, echo, flange, ακόμα και ένα που κάνει τον ήχο να ακούγεται σαν ένα παλιό δίσκο βινυλίου! Ουσιαστικά, επιμελείστε οι ίδιοι την προσωπική σας εμπειρία ακρόασης.

Η εφαρμογή έρχεται φορτωμένη με προκαθορισμένα φίλτρα, επίσης, ώστε να μπορεί ο χρήστης να μετατρέψει ένα μικρό μπαρ σε μουσική σκηνή ή να την προγραμματίσει έτσι ώστε το τεράστιο φεστιβάλ να ακούγεται σαν μια συναυλία σε στενό κύκλο. Κι ενώ οι εφαρμογές για τις συσκευές αυτές είναι άμεσα ελκυστικές για το φιλόμουσο κοινό, η Doppler στοχεύει ακόμα ψηλότερα. Σκοπεύει να κάνει τον κόσμο ικανό να κάνει προσωπικό κάθε περιβάλλον ακρόασης, ανά πάσα στιγμή .

«Ο στόχος μας είναι να μην ξανακούσετε ενοχλητικούς θορύβους ή κακή μίξη ποτέ ξανά», λέει ο CEO και συνιδρυτής της Doppler Labs, Noah Kraft.

Για τον σκοπό αυτό, έχουν δημιουργήσει mode σίγασης των κινητήρων ενός αεροπλάνου, του κλάματος ενός μωρού , του θορύβου του μετρό, της πληκτρολόγησης του διπλανού συναδέλφου και, λίγο πολύ, οποιασδήποτε δυσάρεστης ακουστικής διέγερσης μπορείτε να φανταστείτε. Θα μπορούσε να σας δώσει ακόμη και υπερ-ακοή ή να απενεργοποιήσει την γκρίνια του συντρόφου σας.
  • SHARE
  • TWEET