Αστέρες της μουσικής λανσάρουν επαναστατική πλατφόρμα ψυχαγωγίας

Jay Z, Jack White, Madonna και άλλοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους με νέα υπηρεσία streaming

31/03/2015 @ 10:37
Καλλιτέχνες και μουσικοί αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους: ο Jay Z σε συνέντευξη τύπου λάνσαρε επισήμως τη νέα -υψηλής ευκρίνειας- μουσική υπηρεσία streaming Tidal [σημαίνει «παλιρροιακός»], που είχε γίνει γνωστή στο κοινό με ένα all-star βίντεο όπου συμμετείχαν Madonna, Daft Punk, Beyoncé και άλλοι.

Οι περισσότεροι από αυτούς, αλλά και πολλοί άλλοι αστέρες του μουσικοκαλλιτεχνικού στερεώματος, έδωσαν το «παρών» στο event που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων οι Jack White, Chris Martin, Win Butler και Régine Chassagne των Arcade Fire, Nicki Minaj, Rihanna, Usher και ο Kanye West. Η Alicia Keys ανακοίνωσε ότι το Tidal θα είναι «η πρώτη στην Ιστορία διεθνής πλατφόρμα για την μουσική και την ψυχαγωγία που θα ανήκει σε καλλιτέχνες».

Ο Jay Z αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη που παραχώρησε στη συνέχεια στους New York Times, ξεκαθαρίζοντας πως όλα τα ιδρυτικά μέλη του Tidal θα αναλογεί το ίδιο μερίδιο. «Αυτή είναι η ουτοπία. Όλοι την μοιράζονται, ανήκει σε όλους με κάποιον τρόπο», δήλωσε και στο Billboard. «Θα κερδίζουν οι καλλιτέχνες περισσότερα χρήματα; Ακόμα κι αν σημαίνει χαμηλότερο τελικό κέρδος για μας, σίγουρα ναι! Αυτό για μας είναι εύκολο. Μπορεί να γίνει. Χαμηλότερα συνολικά τελικά κέρδη, περισσότερα χρήματα για τους καλλιτέχνες: φανταστικό!».

Το Tidal προσφέρει μουσικό streaming υψηλής ποιότητας ήχου για πάνω από 25 εκατομύρια τραγούδια και 75.000 βίντεο υψηλής ευκρίνειας με κάποια μηνιαία χρέωση (9.99$/μήνα στη κατηγορία standard και 19.99$ για υψηλότερης ποιότητας ήχο), είναι δε ευθές ανταγωνιστικό με τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες streaming όπως το Spotify, αλλά και την πολυαναμενόμενη νέα εφαρμογή των Apple και Beats.

Όλα τα παρευρισκόμενα μεγαθήρια της μουσικής έβαλαν την υπογραφή τους σε κάποιας μορφής διακήρυξη των προθέσεών τους. Παρότι οι Calvin Harris και Chris Martin παρακολούθησαν τη συζήτηση με τηλεδιάσκεψη, δεν είναι ξεκάθαρο αν προσέφεραν και τις υπογραφές τους μέσω skype.

Σαν πρώτη κίνηση, ανακοινώθηκε ότι το Tidal αγόρασε κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα διάθεσης του streaming για το νέο single της Rihanna "Bitch Better Have My Money", όπως και του περιορισμένης έκδοσης subscibers-only T-shirt της Beyoncé, με τους στίχους "Nine to five to stay alive" από το "Haunted/Ghost".

Δείτε εδώ το χόλλυγουντιανής αισθητικής βίντεο με τις «προγραμματικές δηλώσεις» περί της νέας υπηρεσίας.

  • SHARE
  • TWEET