Αρχιεπίσκοπος εναντίον AC/DC

15/09/2010 @ 10:59
Στην Αυστραλία, ο Αρχιεπίσκοπος και εκπρόσωπος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Μελβούρνης, απαγόρευσε την χρήση ποπ μουσικής σε επικήδειες τελετές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Ο Αρχιεπίσκοπος Denis Hart είπε ότι η αναπαραγωγή ποπ τραγουδιών δεν θεωρείται ως «εορτασμός της ζωής» του εκλιπόντος. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι «κοσμικά στοιχεία, όπως ρομαντικές μπαλάντες, ποπ και ροκ μουσική, πολιτικά τραγούδια και ύμνοι ποδοσφαιρικών ομάδων, δεν θα ξανακουστούν σε Καθολική κηδεία».

Η εφημερίδα Melbourne Herald Sun ανέφερε ότι ύμνοι ποδοσφαιρικών σωματείων είναι δημοφιλείς σε πολλές κηδείες, εκτός από τις ποπ επιτυχίες.
Παρόλο που το "My Way" του Frank Sinatra και το "The Wind Beneath My Wings" της Bette Midler ζητούνται πιο συχνά, η εφημερίδα ανέφερε ότι και πιο παράξενες επιλογές έγιναν δημοφιλείς πριν την απαγόρευση, όπως το "Highway To Hell" των AC/DC, το "Another One Bites The Dust" των Queen και το "Always Look On The Bright Side Of Life" των Monty Python.

Εκπρόσωπος της καθολικής εκκλησίας είπε ότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν της απαγόρευσης είναι ανάμεικτες στην πόλη της Μελβούρνης.

  • SHARE
  • TWEET