Αποκλειστικό: Ντοκιμαντέρ για τους Spitfire στις Νύχτες Πρεμιέρας

31/08/2012 @ 13:25

Στο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, στο οποίο οι ταινίες μουσικού ενδιαφέροντος -ανάμεσα στις άλλες- έχουν την τιμητική τους, θα περιλαμβάνεται ένα ντοκιμαντέρ για ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά αγγλόφωνα συγκροτήματα, τους Spitfire.

Σκηνοθέτης είναι ο Βαγγέλης Ρήγας, απόφοιτος του New York College, αριστούχος της Δραματικής Σχολής Ίασμος, Βασίλης Διαμαντόπουλος και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ με μεταπτυχιακό στο Μarketing-Management. Eχει διατελέσει βοηθός του Παντελή Βούλγαρη και της Στέλλας Αρκέντη, μεταξύ άλλων.

H συγκλονιστική ιστορία ενός από τα καλύτερα ελληνικά heavy metal συγκροτήματα. Eνα γκρουπ που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι.

Αυτή η εξαιρετική φωνή, μέσα σε μια νύχτα, πέρασε στην (μουσική) ιστορία πριν καν ζήσει το διαφαινόμενο λαμπρό της μέλλον. Παρ' όλα αυτά, οι Spitfire βρήκαν τη δύναμη να συνεχίσουν. Για πρώτη φορά, ακούγονται ακυκλοφόρητα κομμάτια τους με τη μυθική σύνθεση του δίσκου "First Attack".

Οι Γιάννης Κουτουβός (μάνατζερ) και Ηλίας Λογγινίδης (ιδρυτής, κιθαρίστας και συνθέτης) ταξιδεύουν στο παρελθόν. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μία συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν βρεθεί για πάνω από 15 χρόνια. Μνήμες, διαφωνίες, συγκρούσεις. Για την τέχνη; Για τη δόξα; Για τα χρήματα; Την απάντηση δίνει η φωνή που σώπασε, ο Ντίνος Κωστάκης. Γιατί η ζωή πάντα ξεπερνάει την τέχνη.

Μείνετε συντονισμένοι για το υπόλοιπο πρόγραμμα με τις μουσικές ταινίες αλλά και διαγωνισμούς με δώρο προσκλήσεις.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα λάβουν χώρα από 19 έως 30 Σεπτεμβρίου.

  • SHARE
  • TWEET