Απεβίωσε ο Jeff Healey

04/03/2008 @ 04:52

Ο μεγάλος κιθαρίστας Jeff Healey άφησε την τελευταία του πνοή στο St. Joseph's Heatlth's Centre του Τορόντο στον Καναδά σε ηλικία 41 ετών.

Η μάχη του με τον καρκίνο, όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων, αποδείχθηκε άνιση κι έφτασε στο τέλος της στις 2 Μαρτίου, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να προλάβει την κυκλοφορία του νέου του δίσκου "Mess Of Blues".

O J. Healey γεννήθηκε στις 25/03/1966 στο Οντάριο και σε ηλικία μόλις ενός έτους έχασε την όρασή του λόγω μιας σπάνιας μορφής καρκίνου των ματιών. Αυτό δεν τον πτόησε καθόλου από το να ξεκινήσει να παίζει κιθάρα στο τρίτο έτος της ηλικίας του και να εξελιχθεί σε έναν εκ των μεγαλύτερων bluesmen των ημερών μας. Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν η jazz (έμαθε να παίζει τρομπέτα και κλαρινέτο) κι έτσι οι τελευταίες του κυκλοφορίες είχαν vintage jazz προσανατολισμό.

Με την τελευταία του μπάντα, τους Jazz Wizards, είχε σχέδια για περιοδεία σε Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία τον προσεχή Απρίλιο, αλλά τον πρόλαβε η επάρατος νόσος.

Η επιστροφή του στο rock/blues, έπειτα από 8 χρόνια, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου με το "Mess Of Blues". Το κύκνειο άσμα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη. Καλό ταξίδι και καλή τύχη...

  • SHARE
  • TWEET