«Αμφίβολη η βιωσιμότητα μιας rock μπάντας σήμερα», σύμφωνα με τους Kaiser Chiefs

05/10/2011 @ 11:03
Τα μέλη των Kaiser Chiefs εξέφρασαν κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις αναφορικά με τη μουσική βιομηχανία και το κατά πόσο μπορούν να συντηρηθούν (οικονομικά) οι rock μουσικοί σήμερα.

Υποστηρίζουν πως η βιομηχανία άλλαξε ριζικά από τότε που αποφάσισαν να βγουν σε ένα επίσημο «διάλειμμα», το 2008, και δεν ξέρουν αν πλέον οι κιθαριστικές μπάντες έχουν την κατάλληλη προώθηση για να κάνουν επιτυχία.

Σύμφωνα με τον τραγουδιστή της μπάντας, Ricky Wilson, «η ανάγκη είναι η μητέρα της ανακάλυψης και θα υπάρχει πάντα μουσική. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι κατά πόσο η καριέρα για πέντε τύπους με κιθάρες είναι βιώσιμη».

Ο μπασίστας του σχήματος, Simon Rix, πρόσθεσε πως «αυτό που χρειάζεσαι όταν είσαι ένα συγκρότημα, αυτό που χρειαστήκαμε εμείς τουλάχιστον, ήταν μια δισκογραφική εταιρεία να μας δώσει μερικά λεφτά για να μας βάλει σε ένα βαν για περιοδεία, να μας δει ο κόσμος, να τους αρέσει η μπάντα μας, να μας βάλει στο ράδιο κλπ. Αυτό είναι που κάνουν οι εταιρείες και έτσι τα συγκροτήματα καταφέρνουν κάτι, αλλά τώρα πλέον δεν το κάνουν γιατί δεν έχει ανταποδοτικό όφελος».

Σίγουρα, η τάση της μουσικής βιομηχανίας προβληματίζει κυρίως τους ίδιους τους μουσικούς, αλλά και τους οπαδούς.
  • SHARE
  • TWEET