Οι A Hawk and A Hacksaw επιστρέφουν στην Αθήνα

Ζωντανά στην ταράτσα του Ρομάντσο στις 24 Ιουνίου

10/06/2016 @ 13:48

Live στην ταράτσα

A Hawk and A Hacksaw Live (USA)
King Elephant Live (GR) 
Kid Flicks DJ set (GR) 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 
Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5 

Ώρα προσέλευσης: 20.30 
Είσοδος ελεύθερη 

Μια μοναδική συναυλία στην ταράτσα του Ρομάντσο με θέα το αστικό τοπίο της Αθήνας.

Οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw συναντούν τους δικούς μας King Elephant και Kid Flicks και υπόσχονται μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας οι A Hawk and A Hacksaw επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια. Η τελευταία τους εμφάνιση έγινε στο bios το 2005, με αφορμή τον εορτασμό των δέκατων γενεθλίων της βρετανικής δισκογραφικής Leaf. 

Την τελευταία δεκαετία, το ντουέτο συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Ευρώπης με την αμερικάνικη folk - pop.

Ο αρκοντεονίστας - πολυοργανίστας Jeremy Barnes είναι ο πρώην ντράμερ των Neutral Milk Hotel. Η Heather Trost είναι βιολίστρια και πιανίστρια και συμμετείχε στα 2 πρώτα άλμπουμ των Beirut. 

Οι μουσικές τους αλχημείες, αλλά και οι ιδιαίτερες ζωντανές τους εμφανίσεις, έχουν απασχολήσει το μουσικό τύπο με ενθουσιώδεις κριτικές, μεταξύ άλλων στα Pitchfork, The Guardian, AllMusic και The Wire. O Andian Utley των Portishead έχει δηλώσει πως όταν ακούει τη μουσική τους τον διαπερνά το πιο ζεστό συναίσθημα.

Το μουσικό δίδυμο θα συνοδεύσει ο King Elephant σε μια από τις σπάνιες σόλο εμφανίσεις του. Ο ντράμερ των Baby Guru, είναι γνωστός για την πρωτόγονη ενέργεια που μεταδίδει στο κοινό με τις αφρικανικές, τζαζ φιλοσοφίες του.

Τη βραδιά θα κλείσουν με ένα DJ set οι Kid Flicks.

A Hawk and A Hacksaw (USA)

Με ένα όνομά που πάρθηκε από διάλογο στον Άμλετ οι A Hawk and A Hacksaw ξεκίνησαν το 2004 να καταγράφουν τον ήχο των παλιών, τοπικών συγκροτημάτων των Βαλκανίων. 
Το ντουέτο έχει περιοδεύσει σε αμέτρητες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στα Pitchfork Music Festival, Roskilde Festival, The Green Man Festival, The Calgary Folk Fest και Wellington Arts Fest, ενώ έχει πραγματοποιήσει live εμφανίσεις δίπλα στους Portishead, Swans και Beirut.

Μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα EP και έξι άλμπουμ.

Το 2012, έντυσαν το κινηματογραφικό έργο Shadows of Forgottern Ancestors του εμβληματικού Ουκρανού σκηνοθέτη Sergry Paradjanov με ένα ζωντανό soundtrack. Περιόδευσαν συνοδεύοντας την ταινία με ζωντανή μουσική ενώ προβαλλόταν στον κινηματογράφο και το θέατρο. Αποτέλεσμα αυτής της περιοδείας ήταν ένα νέο διπλό άλμπουμ, το You Have Already Gone. Το άλμπουμ αποτελεί μια εξέλιξη του soundtrack της ταινίας σε κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του μουσικά, χωρίς τη βοήθεια της εικόνας.

Το 2014 οι A Hawk and A Hacksaw εμφανιστήκαν ζωντανά μαζί με τη BBC Concert Orchestra στο Λονδίνο, όπου εκτέλεσαν συνθέσεις του Béla Bartók, του György Ligeti αλλά και μια νέα, δική τους, που δημιουργήθηκε με αφορμή αυτή τους τη συνεργασία.

discogs.com/artist/241907-A-Hawk-And-A-Hacksaw
pitchfork.com/artists/2038-a-hawk-and-a-hacksaw

King Elephant (GR)

Ο πολυοργανίστας Γιάννης Καρράς είναι ο ντράμερ ενός από τα πιο συναρπαστικά σχήματα της Αθήνας, των Baby Guru. Έκτος αυτού, διατηρεί και το προσωπικό του project, King Elephant, μέσα από το οποίο έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο. 

Το ομότιτλο βινύλιο, King Elephant, είναι ένα μείγμα με δομικά στοιχεία τα κρουστά, το σαξόφωνο, το πιάνο και μερικά ατελείωτα samples. Στο μουσικό καλειδοσκόπιό του, o King Elephant καταφέρνει να χωρέσει τζαζ αυτοσχεδιασμούς, αφρικάνικες επιρροές και μελαγχολικά φωνητικά με μια δόση ψυχεδέλειας.

innerear.bandcamp.com/album/king-elephant
soundcloud.com/kingelephant

Facebook event

A Hawk And A Hacksaw

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET