17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X με rock ενδιαφέρον

12/09/2011 @ 14:20
Για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X επιστρέφει στις αίθουσες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη (14-25/9) για να αναταράξει τη σινεφίλ κοινότητα, στις γνωστές πλέον «αίθουσες του εγκλήματος», Δαναό 1 & 2, Αττικόν και Απόλλωνα. Πέραν όμως του σινεφιλικού ενδιαφέροντος, και φέτος υπάρχει έντονο μουσικό ενδιαφέρον, με rock αναφορές.

Το Rocking.gr ξεχώρισε τις rock ταινίες του φεστιβάλ και σας ενημερώνει:

Talihina Sky - The Story Of Kings Of Leon: Μια μοναδική ενδοσκόπηση στο rock/pop φαινόμενο των Kings Of Leon, που έχοντας ένα ακραιφνώς θρησκευτικό οικογενειακό background ξεκίνησε δειλά, για να κατακτήσει charts, κοινό και κριτικούς, αλλά και να παλέψει με τους εσωτερικούς δαίμονες του αλκοολισμού.



Hit So Hard: Με τη σκηνή του Seattle λόγω Soundgarden να έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, παρακολουθήστε ένα ντοκιμαντέρ για την Patty Schemel, drummer των Hole, και τη ζωή της με την Courtney Love, αλλά και τον Kurt Cobain.



Killing Bono: Παραδεχτείτε το, όλοι έχετε σκεφτεί σε κάποια φάση πως θα ήταν να... σκοτώνατε τον Bono. Παρακολουθήστε λοιπόν την αληθινή ιστορία δύο αδερφών που αρνήθηκαν μια θέση στο συγκρότημά τους στον Bono και κατάφεραν να μείνουν άσημοι, την ίδια ώρα που ο γνωστός Ιρλανδός τελικά κατέκτησε τον κόσμο.



Fix - The Ministry Movie: Ένα ταξίδι στον σκοτεινό κόσμο του Al Jourgensen, με τα μέλη των Korn, Nine Inch Nails, Τοοl, Jane's Addiction και πολλών άλλων να εξηγούν σε πρώτο πρόσωπο πως αν δεν υπήρχε αυτός, μάλλον δε θα υπήρχαν και οι ίδιοι.



Upside Down - The Creation Records Story: To ντοκιμαντέρ / βίβλος για την Creation Records, ή αλλιώς την πιο πετυχημένη ανεξάρτητη εταιρία στον κόσμο, που ανέδειξε τους Jesus And The Mary Chain, τους Primal Scream αλλά και τους Oasis.



Sound It Out Records: Το ντοκιμαντέρ που δείχνει το πραγματικό "High Fidelity" δισκάδικο της Αγγλίας, όπου οι DIY συναυλίες και τα βινύλια ανάγονται σε φετιχιστικά αντικείμενα λατρείας.



George Harrison: Living In The Material World: Σίγουρα το ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ (δια χειρός Martin Scorsese) που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κοινό και κριτικών. Το κολλάζ από ανέκδοτες φωτογραφίες, τραγούδια και ιστορίες για το πιο «σκοτεινό» και λιγότερο προβεβλημένο σκαθάρι θα συγκεντρώσει πλήθος μουσικόφιλων.



Όλες τις πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του, www.aiff.gr.

Kαλό φεστιβάλ.
  • SHARE
  • TWEET