Πρεμιέρα για το chart βινυλίου στην Μ. Βρετανία

Η συνεχής άνοδος των πωλήσεων του βινυλίου δημιούργησε ξεχωριστό πίνακα επιτυχιών

14/04/2015 @ 11:52
Η pop-punk μπάντα των All Time Low με το "Future Hearts"  έχει τον πρώτο νούμερο 1 δίσκο στο νεοσύστατο vinyl chart στη Μ. Βρετανία.

Η «έκρηξη» στις πωλήσεις του βινυλίου οδήγησαν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού chart. To 2014 τα 1.290.000 εκατομμύρια πωλήσεων ήταν το μεγαλύτερο νούμερο της τελευταίας εικοσαετίας. Την ίδια στιγμή οι τρεις πρώτοι μήνες του 2015 δείχνουν μια τρομερή αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 69% ενώ και τα singles ανέβηκαν κατά 23%.

To 2015, το "Chasing Yesterday" του Noel Gallagher είναι το πρώτο σε πωλήσεις,  με την επανέκδοση του "Physical Graffiti" των Led Zeppelin να ακολουθεί, και το "AM" των Arctic Monkeys να είναι τρίτο. Εκπρόσωποι των δισκογραφικών κάνουν λόγο για ένα «νέο κύμα νεαρών, στις ηλικίες 16-25, που ξεκινούν να συλλέγουν δίσκους βινυλίου».

Ο δίσκος των Arctic Monkeys, από το 2013, είναι ο πρώτος σε πωλήσεις για αυτή την δεκαετία. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Radiohead με το "The King Of Limbs" (2011), οι Pink Floyd με το "The Dark Side Of The Moon" (1973), οι Daft Punk και το "Random Access Memories" (2013) και ξανά οι Pink Floyd με το περσινό "The Endless River". Το "Life On Mars" του David Bowie είναι το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο πρώτο μισό της δεκαετίας.
  • SHARE
  • TWEET