She Wants Revenge @ Eightball 04/09/23

Εξαιρετική εμφάνιση και εντυπωσιακό sold out κατά την πρώτη επίσκεψη των She Wants Revenge στην Θεσσαλονίκη

Από τον Γιάννη Βόλκα, 07/09/2023 @ 13:09

Δημιουργήθηκαν πριν από είκοσι χρόνια, εντυπωσίασαν με το ομώνυμο ντεμπούτο τους, μπήκαν στον πάγο πριν μια δεκαετία αλλά επέστρεψαν. Η φετινή indoor συναυλιακή σεζόν εγκαινιάστηκε με την πρώτη εμφάνιση των She Wants Revenge. Οι ουρανοί άνοιξαν από το προηγούμενο βράδυ και εν μια νυκτί οι καλοκαιρινές διακοπές μεταμορφώθηκαν σε φθινοπωρινό αστικό τοπίο. Φορέσαμε ζακέτες και βάλαμε τα μαύρα μας. Παλιότεροι new-waveάδες, νεότεροι οπαδοί, goth και indie kids δημιούργησαν ένα όμορφο ανθρώπινο ψηφιδωτό που συμμετείχε στο πανηγυρικό sold out που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την ώρα έναρξης και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για το τι θα συμβεί στον αγαπημένο χώρο των Λαδάδικων κατά την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη.

Η απουσία opening act έδωσε χρονικό περιθώριο στον κόσμο ώστε, παρά την ταλαιπωρία λόγω κακοκαιρίας, να φτάσει εγκαίρως στον χώρο. Με χαμηλά τα κεφάλια αλλά μέσα σε φαζαριόζικες φωνές και άπειρα χειροκροτήματα οι She Wants Revenge ανέβηκαν στη σκηνή με τον ίδιο τρόπο που ανοίγει το ντεμπούτο τους. "Red Flags And Long Nights" και αμέσως μετά το πρώτο single της μπάντας "These Things". H Shirley Manson των Garbage που εμφανίζεται στο videoclip φυσικά δεν ήταν εκεί αλλά και πάλι απολαύσαμε την αγαπημένη σύνθεση. H τριπλέτα του ντεμπούτου έκλεισε με το "Sister" για να ακολουθήσει ενθουσιασμός με το εξαιρετικό "Take The World".

She Wants Revenge

Τα βλέμματα όλων έπεφταν όπως ήταν αναμενόμενο στον χαρισματικό frontman Justin Warfield ο οποίος περιέγραφε με έντονες κινήσεις των χεριών και του σώματός του τα κομμάτια ενώ ταυτόχρονα συντηρεί μια από τις πιο όμορφες φωνές του χώρου. Ο συνοδοιπόρος του, Adam Bravin ανέλαβε το μεγαλύτερο μουσικό μέρος κρατώντας χαμηλούς τόνους ενώ τα νεότερα μέλη συνόδευαν αψεγάδιαστα το βασικό ντουέτο. Ξεχωριστή μνεία αξίζει ο καταπληκτικός drummer με το σταθερό και δυναμικό του παίξιμο ο οποίος αποθεώθηκε και αυτός με την σειρά του με ένα mini drum solo λίγο πριν το τέλος της βραδιάς.

She Wants Revenge

Από πλευράς setlist, αφού ακούσαμε σχεδόν ότι επιθυμούσαμε από τους τρεις δίσκους της μπάντας (εξαίρεση το "Ι Don’t Wanna Fall In Love"), είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δυο νέες συνθέσεις, τα "See The Distance, See The Truth" και "Believe" εκ των οποίων το πρώτο είναι ένα πολύ δυναμικό κιθαριστικό κομμάτι το οποίο προφητεύει μεγάλη επιστροφή των She Wants Revenge στην δισκογραφία. Έκπληξη της βραδιάς η προσθήκη του "She Will Always Be A Broken Girl", σύνθεση που δεν έπαιξαν στις τελευταίες εμφανίσεις τους.

She Wants Revenge

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε με ιδανικό τρόπο. Η διασκευή στο "Don’t Change" των INXS ταίριαξε απόλυτα στο darkwave μεν, χαρούμενο δε, κλίμα της βραδιάς. Το "Out Of Control" και ένα μακροσκελές, λόγω ψυχεδελικού τζαμαρίσματος, "Tear You Apart" ήρθαν να κλείσουν το σετ των She Wants Revenge.

She Wants Revenge

H μπάντα πραγματοποίησε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση η οποία δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο γεγονός που μαρτυρούσαν οι συζητήσεις των παρευρισκομένων μετά το τέλος της συναυλίας. Θετικό επίσης ότι η εμφάνιση αυτή συνοδεύτηκε από έντονη υποστήριξη του κοινού κάνοντας μας να ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν σύντομα στην πόλη μας, ίσως και με καινούργιο δισκογραφικό υλικό.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Red Flags And Long Nights
These Things
Sister
Take The World
Written In Blood
Little Stars
Pretend The Wold Had Ended
This Is The End
She Loves Me, She Loves Me Not
See The Distance, See The Truth
Believe
Rachael

Encore:

She Will Always Be A Broken Girl
Suck It Up
Don’t Change (INXS cover)
Out Of Control
Tear You Apart

  • SHARE
  • TWEET