Blaze Bayley, Absolva @ Eightball, 10/11/22

Εκπλήρωση εφηβικών απωθημένων από τον τιμιότατο Blaze

Από τον Γιάννη Βόλκα, 16/11/2022 @ 17:57

Για άλλη μια χρονιά οι Iron Maiden βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων με πολλαπλούς τρόπους. Ανάμεσα σε διάφορες ατάκες και αντιδράσεις σχετικές με τις γνωστές αντιδράσεις του Bruce Dickinson, ακούστηκε και κάτι σωστό και πολύ όμορφο αφού για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τους τρεις frontmen της αγαπημένης μπάντας σε διάστημα έξι μηνών. Ο Blaze Bayley από την άλλη συγκεντρώνει με κάθε του επίσκεψη μεγαλύτερη ποσότητα κόσμου ενώ το επετειακό αυτό live το οποίο άφηνε σαφείς υποσχέσεις για πολλές συνθέσεις από το παρελθόν του με τους Iron Maiden δεν μπορούσε παρά να φέρει κινητικότητα στο heavy metal κοινό της Θεσσαλονίκης.

Κατάμεστο λοιπόν το Eightball Club και εμείς φτάσαμε στον χώρο ακριβώς την στιγμή που οι Absolva ανέβαιναν στο stage. Η βρετανική μπάντα πρόσφερε ότι θα επιθυμούσε κανείς από μια αξιόλογη heavy metal μπάντα. Καθαρός και δυνατός ήχος, ευκολομνημόνευτες και τιμιότατες συνθέσεις από την δισκογραφία που απέκτησαν στην δεκαετή πορεία τους ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο φετινό "Fire In The Sky". O τραγουδιστής/κιθαρίστας Chris Appleton τραβούσε τα βλέμματα πολύ περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς από τον frontman μιας, σχετικά άγνωστης στο ελληνικό κοινό, μπάντας. Πολύ αξιόλογα φωνητικά, τεχνικά solos και πολλά «παιχνίδια» με το κοινό στα οποία συμμετείχε εξίσου και ο αδερφός του Luke Appleton, γνωστός τόσο από το πρόσφατο παρελθόν του με τους Iced Earth όσο και από τις προηγούμενες solo επισκέψεις του στην χώρα μας. Γενικότερα παρακολουθήσαμε μια μπάντα αξιοπρεπέστατη, ορεξάτη και κεφάτη παρά την κούραση που δημιουργούν τα διπλά sets τους αφού τα ίδια μέλη αποτελούν και την μπάντα του Blaze Bayley.

Absolva

Με αργά βήματα και το συνηθισμένο επιβλητικό του βλέμμα έκανε την εμφάνισή του ο γνωστός σε όλους μας Blaze. Αφού «απαίτησε» την δυναμική συμμετοχή του κοινού σήμανε την έναρξη της βραδιάς με τον καλύτερο τρόπο και το "Lord Of The Flies". Το κοινό δεν χρειάζόταν κάτι περισσότερο και τα πρώτα sing alongs μαζί με τα κλασικά «ωωωω» ήχησαν στον χώρο κάτι που δεν θα άλλαζε μέχρι το τέλος της βραδιάς. Η πρώτη τριπλέτα από το υποτιμημένο "The X Factor" συμπληρώθηκε με το σκοτεινό "The Sign Of The Cross" και το "Judgement Of Heaven" το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά μια σύνθεση που οι Iron Maiden δεν έχουν τιμήσει ποτέ.

Blaze Bayley

Η συνέχεια ανήκε στην solo καριέρα του Blaze με τρία κομμάτια από το περσινό "War Within Me" τα οποία δεν ενόχλησαν κανέναν αλλά φυσικά δεν θα μπορούσαν να ενθουσιάσουν το κοινό με τον ίδιο τρόπο. Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι η ενασχόληση μου με την προσωπική δισκογραφία του Bayley τις τελευταίες ημέρες με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο ορισμένα κομμάτια του, αναμέσά τους και το "Warrior" που ακούσαμε την συγκεκριμένη βραδιά. Συνέχεια με το "Fortunes Of War" και το "Virus" το οποίο βρίσκουμε στην συλλογή "Best Of The Beast" και στο παρελθόν έχουμε ακούσει ζωντανά μόνο σε εμφανίσεις του Blaze.

Blaze Bayley

Ο Βρετανός τραγουδιστής σίγουρα απολάμβανε τόσο την ποσότητα του κόσμου όσο και τις θερμές αντιδράσεις. Συνέχιζε όμως να «παίζει» τον ρόλο του «βαρύ και ασήκωτου» διεκδικώντας και κερδίζοντας όλο και περισσότερα, κάτι που έκανε και στην ίδια του την ζωή αφού με εργατικότητα και επιμονή κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, έστω και για λίγα χρόνια. Επίσης οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ακόμα και μετά την λήξη της συνεργασίας του με τους Iron Maiden συνέχισε την σκληρή δουλειά συντηρώντας το όνομά του με τον πιο τίμιο τρόπο. Δίπλα του, τα μέλη των Absolva ως γνήσιοι heavy metal οπαδοί απολάμβαναν την κάθε στιγμή της βραδιάς παίζοντας μερικά από τα αγαπημένα μας/τους τραγούδια με άριστο τρόπο και συμμετέχοντας ενεργά στην αλληλεπίδραση με το κοινό.

Blaze Bayley

Tο "When Two Worlds Collide" είχαμε να το ακούσουμε ζωντανά από το '98 στο Θέατρο Δάσους ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε με το "Como Estais Amigos" το οποίο εκπλήρωσε με συγκινητικό τρόπο άλλο ένα μεγάλο μας απωθημένο. Αναμενόμενος ο χαμός στο "The Clansman" αλλά και στα πολύ δυναμικά και συναυλιακά "Man On The Edge" και "Futureal".

Blaze Bayley

Τη βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το "The Angel And The Gambler". Μια βραδιά η οποία άφησε άπαντες ικανοποιημένους αφού παρακολουθήσαμε τον πρώην frontman των Iron Maiden να τιμά το παρελθόν του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνοδευόμενος από μια αψεγάδιαστη μπάντα και μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις εμφανίσεις του Paul Di' Anno για να κλείσει ο κύκλος και η χρονιά με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST

Lord Of The Flies (Iron Maiden song)
Sign Of The Cross (Iron Maiden song)
Judgement Of Heaven (Iron Maiden song)
War Within Me
Pull Yourself Up
Warrior
Fortunes Of War (Iron Maiden song)
Virus (Iron Maiden song)
When Two Worlds Collide (Iron Maiden song)
The Clansman (Iron Maiden song)
Como Estais Amigos (Iron Maiden song)
Man On The Edge (Iron Maiden song)
Futureal (Iron Maiden song)
The Angel And The Gambler (Iron Maiden song)

  • SHARE
  • TWEET