Semen Of The Sun, Cube @ An Club, 03/11/12

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 05/11/2012 @ 14:40
Το να στηρίζεις μπάντες από τον τόπο σου, θυμίζει μια παροιμία. Η ουσία αυτής είναι ότι πρέπει μεταξύ μας, συγκροτήματα, μέσα, εταιρείες και χώροι να έχουμε έναν κοινό στόχο και να τον συντηρούμε καθώς τον προωθούμε. Η αγάπη μας για τη μουσική είναι δεδομένη, οπότε απομένει να την αποδεικνύουμε έμπρακτα. Αυτό έκαναν όσοι βρεθήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο An Club για την παρουσίαση του νέου δίσκου "The Walk" από τους Semen Of The Sun.

Τη βραδιά άνοιξε ο Βύρωνας, με ένα δεκάλεπτο, καυστικό και άκρως χλευαστικό προς τα συγκροτήματα, stand-up comedy. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια support, αλλά ο Βύρωνας έκραξε για τα καλά τα συγκροτήματα, τον χρόνο απουσίας τους, τα κολλήματα τους και την εν γένει κατάσταση της σκηνής στην Αθήνα, οπότε μας έβαλε με χαμόγελο στη βραδιά.

Οι Cube με πρόσφατη κυκλοφορία και αυτοί, παρουσίασαν επί σκηνής ένα heavy rock το οποίο ζωντανά ακούστηκε ιδιαίτερα πειραματικό, άκρως φορτωμένο και όμορφα δεμένο.

Cube

Τελικά ο ήχος που έβγαλαν κατέληξε σε ένα μείγμα math / noise rock. Οι μουσικές τους με την βοήθεια noise effects και synth, αλλά και πολλών κρουστών, ακούστηκαν αρκετά ψυχεδελικές και έδεσαν την επιθετική φύση τους με παράξενους ρυθμούς, επικίνδυνες αλλαγές και groove-άτη διάθεση. Το συγκρότημα αξίζει προσοχής μιας και η προσπάθειά του είναι αξιόλογη και η όρεξή του αξιοθαύμαστη. Δεν κούρασαν κανέναν καθώς μετέδιδαν τον ρυθμό τους σε όλους τους παρευρισκόμενους. Μερικά περάσματά τους ήταν άκρως εντυπωσιακά και το δέσιμό τους όσο πέρναγε η ώρα ανέβαινε. Μπήκαν δυνατά και τελείωσαν ακόμα πιο δυνατά. Όσο πέρναγε η ώρα γίνονταν καλύτεροι και τελικά στο τέλος λυπηθήκαμε που μας άφησαν.

Semen Of The Sun

Το trio των Semen, με νέο drummer τον Γιώργο Νικολόπουλο (Yellow Devil Sauce), ανέβηκε στην σκηνή αμέσως μετά. Η «βόλτα» τους στην Αθήνα κατέληξε στα Εξάρχεια. Το grunge / post-punk που παράγουν είναι πλέον ώριμο και σίγουρο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ο Μάριος (φωνή/κιθάρα) μάς έβαλε αμέσως στην MC5 διάθεση του. Αρκετά κινητικός, γουστάρει κάθε νότα που βγάζουν οι χορδές του. Τσαμπουκάς, όρεξη και άψογο παίξιμο. Ο Jimmy δίπλα του χαϊδεύοντας το μπάσο, συνέβαλε αφάνταστα, ακόμα και με φωνητικά, στην όλη ατμόσφαιρα. Δεν έχασε ποτέ τον ρυθμό και χαμογελούσε όπως και ανταποκρινόταν σε κάθε πείραγμα από το κοινό. Τα νέα κομμάτια έχασαν την βραχνάδα του παρελθόντος, αλλά κέρδισαν μουσικά. O Γιώργος στα τύμπανα δεν φάνηκε καθόλου καινούριος και τα φωνητικά του Γρηγόρη Ρουμελιώτη (ex-Stereoheathen) στο "Chocolate Cake" έδεσαν όμορφα με το συγκρότημα, έστω και για ένα κομματι.

Semen Of The Sun

Η Pearl Jam μίξη με τον Sonic Youth ήχο ακούστηκε ευχάριστα λοιπόν και μας ταξίδεψε πανεύκολα. Ο κόσμος έδειξε να περνάει καλά. Υπήρξαν σημεία που τραγουδούσαν μαζί με την μπάντα και αυτό ανέβασε το ηθικό των Semen Οf Τhe Sun αλλά και την διάθεση όλων μας. Το όμορφο με αυτή την μπάντα είναι ότι μπορεί να κερδίσει φίλους σχεδόν από όλα τα παρακλάδια του rock. Σκηνικά δείχνει τον δρόμο προς τη διασκέδαση και πλέον ηχητικά ακούγεται αρκετά πιο ώριμη και κατασταλαγμένη από ποτέ. Η βραδιά άνοιξε και έκλεισε με παλιές συνθέσεις, αλλά μεταξύ τους περιείχε, φυσικά, σχεδόν όλα τα κομμάτια του νέου δίσκου.

Semen Of The Sun

Όμορφο βράδυ από δυο άξιες μπάντες.

Για όσους παραπονέθηκαν ότι οι Semen είχαν χαθεί και παίζουν ζωντανά σπάνια, να θυμίσω ότι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ανοίγουν την συναυλία των The Raveonettes στο Κύτταρο.

Πάντα τέτοια! Εύχομαι ο κόσμος σε παρόμοια live να είναι όλο και περισσότερος. Αξίζουν την στήριξή μας και εγγυώνται σίγουρη διασκέδαση.

Semen Of The SunSetlist:

Motorway
You Don't Deserve This Song
Hard To Admit
Roses
Chocolate Cake
Dark Days
The Walk
Space Donkey
Poison From Above
Earth Spinning In Reverse
Dive
Absence
Corner Bar Freaks

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Πρωτόπαπας
  • SHARE
  • TWEET