Samsara Blues Experiment, Routes @ AN Club, 14/02/13

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 15/02/2013 @ 16:11
Με δεδομένο ότι οι Samsara Blues Experiment μας επισκέφθηκαν πριν από 13 μήνες, ότι στο διάστημα αυτό δεν έχει μεσολαβήσει κάποια καινούργια τους κυκλοφορία και παρά την ιδιαιτερότητα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, κατά την οποία πιθανότατα πολλοί ερωτευμένοι θα εξαναγκάστηκαν να προτιμήσουν διαφορετικές στιγμές από μια rock συναυλία, είναι εντυπωσιακό ότι το αθηναϊκό κοινό γέμισε το ΑΝ. Ασφαλώς η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου και η εξαιρετική μουσική που μας προσφέρουν οι Γερμανοί συνετέλεσαν σε αυτό.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Έλληνες Routes. Όταν ξεκίνησαν το ΑΝ είχε λίγο κόσμο και μέχρι να τελειώσουν μετά από περίπου 45 λεπτά είχε σχεδόν γεμίσει.

Πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπή εμφάνιση επιδιδόμενοι σε stoner rock με κάποιες ψυχεδελικές στιγμές. Δεμένοι με καλό ήχο και στιβαρό rhythm section, προσέφεραν το groove που θέλαμε για να περάσουμε καλά και να υποδεχθούμε τους headliners. Ο κόσμος που τους είδε χειροκρότησε αυτή την ωραία τους εμφάνιση...

...και ενώ η ατμόσφαιρα μέσα στο ΑΝ είχε «βαρύνει» από τους πυκνούς καπνούς, οι Γερμανοί εμφανίστηκαν στη σκηνή, μοίρασαν μεταξύ τους τις μπύρες που είχαν κουβαλήσει και ξεκίνησαν.

Samsara Blues Experiment

Από την πρώτη στιγμή με το "Singata (Mystic Queen)" έδειξαν τη διάθεσή τους, αλλά και το τι μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτή τους την εμφάνιση. Ένταση, πάθος, συναίσθημα, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά πάνω από όλα ένα ψυχεδελικό ταξίδι σε μια άλλη διάσταση ήταν αυτά που μας προσέφεραν οι Samsara Blues Experiment.

Samsara Blues Experiment

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κομμάτια από το "Long Distance Trip" αποδόθηκαν καλύτερα, πιθανότατα γιατί στέκονται σε καλύτερο επίπεδο συνθετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα υστέρησαν ή μας χάλασαν τη διάθεση. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και ένα καινούργιο από τον επερχόμενο δίσκο τους, το οποίο κινείται στο ίδιο ύφος με αυτό που μας έχουν συνηθίσει. Η μπάντα έδειχνε ότι απολαμβάνει τη μουσική της και εισέπραττε  με ικανοποίηση την αποδοχή του κοινού.

Samsara Blues Experiment

Η έντονη κίνηση των μελών του συγκροτήματος στη μικρή σκηνή του ΑΝ, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κόσμου στο νοερό αυτό κάλεσμα, δημιούργησε ένα πολύ ωραίο κλίμα και μια αίσθηση επικοινωνίας μεταξύ κοινού και συγκροτήματος. Υπήρχαν στιγμές που χανόταν κυριολεκτικά η αίσθηση του χρόνου και, παρά το ότι πολλές από τις συνθέσεις τους έχουν μεγάλη διάρκεια, όχι μόνο δεν μας κούρασαν αλλά συνέβαλαν στο να μας συνεπάρουν με τη μουσική τους σε ένα ταξίδι. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς αυτό αναζητούμε από τη μουσική.

Samsara Blues Experiment

Samsara Blues ExperimentΜετά από επιπλέον από δύο ώρες οι Samsara Blues Experiment ολοκλήρωσαν το set τους, αφήνοντάς μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από μια εξαιρετική εμφάνιση και βραδιά. Είναι δεδομένο ότι οι Γερμανοί, με δύο συνεχόμενες sold out συναυλίες επί ελληνικού εδάφους, χαίρουν της εκτίμησής μας ανεξάρτητα από τη σύντομη μέχρι στιγμής παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα. Αναμένουμε το επόμενο τους άλμπουμ και φυσικά κάποια ακόμα συναυλία.

Μεταξύ άλλων παίχτηκαν τα κάτωθι κομμάτια:

Singata (Mystic Queen)
For The Lost Souls
Into The Black
Midnight Boogie
Center Of The Sun
(νέο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ)
Revelation Αnd Mystery
Double Freedom

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com

  • SHARE
  • TWEET