Radio Moscow @ Six D.O.G.S., 03/05/12

Από τον Κώστα Σακκαλή, 07/05/2012 @ 11:39
Οι Radio Moscow είναι από τις περιπτώσεις που στην Ελλάδα έγκαιρα, τόσο δισκογραφικά, αφού ο πρώτος τους δίσκος έκανε το απαραίτητο buzz στους κατάλληλους κύκλους, όσο και συναυλιακά, αφού μετράμε ήδη τη δεύτερη σειρά εμφανίσεών τους στα μέρη μας τους παρακολουθήσαμε από κοντά. Κι αν από τη μία αυτό οφείλεται στην αναμφισβήτητη φρεσκάδα που προσφέρουν σε ένα στυλ παλιότερο και από την ηλικία των μελών τους, από την άλλη θα πρέπει να αποδοθεί στο ντόπιο, φανατικό και, τελικά, όχι και τόσο περιορισμένο, κοινό που κινείται υπογείως στο heavy psych ή stoner χώρο.

Παιδί αυτού είναι και οι 45 Rats και μάλιστα αποδείχθηκαν και εξέχοντα τέκνα. Το βαρύ, μονολιθικό και απολύτως instrumental υλικό τους «έκατσε» εξαιρετικά ως άνοιγμα της βραδιάς. Τι κι αν τα riff τους φαίνεται να έχουν βγει από το μεγάλο εγχειρίδιο του είδους, τι κι αν οι συνθέσεις τους σπάνια άλλαζαν το tempo με το οποίο ξεκινούσαν; Groove-αραν και χτυπήθηκαν και παρέσυραν μαζί τους και ολόκληρο το Six D.O.G.S. που είχε ήδη αρχίσει να γεμίζει...

Radio Moscow

...για να πακτωθεί οριστικά με το κοινό του όταν το αμερικάνικο trio ανέβηκε στη σκηνή. Λιγομίλητοι, αλλά μοιράζοντας χαμόγελα δεξιά και αριστερά όρμησαν εξαρχής σε ένα set που γνώριζε δύο ταχύτητες: Γρήγορα και διαολέμένα γρήγορα. Από τα μεθυσμένα blues μέχρι τη βαριά, Hendrix-ική ψυχεδέλεια, οι Radio Moscow παρέσυραν με ευκολία το κοινό άλλοτε στο ρυθμικό κούνημα του κεφαλιού και άλλοτε σε μία ολόσωμη κίνηση συχνά συνοδευόμενη από επευφημίες και χειροκροτήματα.

Radio Moscow

Αν και ο παλμός για τα παραπάνω δινόταν από μπάσο και drums, ήταν σαφές ότι ηγέτης και πρωτομάστορας του ήχου ήταν ο κ. Griggs και η κιθάρα του. Γύρω από αυτήν τριγυρνούσαν όλες οι συνθέσεις, αυτή δέσποζε στο θορυβώδες του ήχου τους και ανάθεμα σε όποιον εκμοντερνιστή του rock που αρέσκεται σε ηλεκτρονισμούς και άλλα μπλιμπλίκια είχε την ατυχία να περάσει από την οδό Αβραμιώτου το βράδυ εκείνο. Το μόνο παράπονο της βραδιάς και αυτό οφείλεται στις τεχνικές δυσκολίες της μικρής σκηνής του χώρου, ήταν η περιορισμένη κινητικότητα των μουσικών που στη σκηνή παρέμεναν ουσιαστικά στατικοί.

Radio Moscow

Radio MoscowΣε πείσμα της λογικής «όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα» η μιάμισης ώρας διάρκεια της συναυλίας των Radio Moscow ήταν τελικά η κατάλληλη δόση για την ένταση και τη δυναμικότητά της, μας εξάντλησε ευχάριστα και μας άφησε οριακά διψασμένους για ακόμα περισσότερο.

Setlist:

I Don't Need Nobody
Broke Down
Escape
Creepin'
Black Boot
Little Eyes
Frustrating Sound
Densaflorativa
Mistreating Queen
----------
250 Miles / Brain Cycles

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET