Radio Moscow, The Bet @ Six D.O.G.S., 09/03/13

Από τον Πάνο Παπάζογλου, 12/03/2013 @ 13:36
Τα πράγματα με τους Radio Moscow είναι πολύ απλά. Από την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου τους τότε, το ελληνικό κοινό τους αγκάλιασε και το συγκρότημα ένιωσε την ανάγκη να ανταποδώσει με εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήδη από την εποχή του ομώνυμου ντεμπούτου, οι Radio Moscow έλαβαν ενθουσιώδη ανταπόκριση από όσους τους πήραν χαμπάρι από νωρίς και έδωσαν ευκαιρίες σε κείνο το εξαιρετικό άλμπουμ. Από τότε βέβαια, ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ, αλλά η λογική του ηγέτη και βασικού συνθέτη, Parker Griggs, παραμένει η ίδια. Ένα μουσικό ταξίδι στις χρυσές εποχές του αγνού, ανόθευτου ψυχεδελικού / blues rock με ισχυρές δόσεις από Cream και Hendrix.

Οι The Bet που ανέλαβαν το ζέσταμα του κοινού κατά τις 21:30, ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους και με σύμμαχο τον καλό ήχο, απέδωσαν με όρεξη το υλικό τους κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ενδιαφέρον κράμα από ψυχεδελικές / garage / blues rock επιρροές, το οποίο ολοκληρώθηκε με μια δύσκολη διασκευή στο "Since I've Been Loving You" των Led Zeppelin.

Μετά τους Bet, και τα απαραίτητα στησίματα, ρυθμίσεις, κουρδίσματα κτλ, οι Radio Moscow ξεκίνησαν τη βόλτα τους στις vintage γειτονιές των late 60s και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ξεσήκωσαν τον κόσμο που βρισκόταν στο Six D.O.G.S. κυρίως χάρη στην ηγετική ικανότητα του Griggs να μετατρέπει κάθε νότα και κάθε σόλο του σε μια μοναδική εμπειρική διαδικασία. Και όταν οι μουσικοί καταφέρνουν να μεταδώσουν στο κοινό το άσβεστο πάθος τους για τις συνθέσεις τους, τότε μια συναυλία είναι εξαιρετικά απίθανο να μην κυλήσει υπέροχα. Σε ένα γεμάτο Six Dogs και με ειδικό light show αυτή τη φορά, οι Radio Moscow απέδωσαν τις ξεσηκωτικές συνθέσεις των τριών άλμπουμ τους και δημιούργησαν μια ιδεατή εικόνα για το πού θα’θελαν να βρίσκονται και οι ίδιοι χρονικά όσον αφορά τα μουσικά τους ένστικτα. Ο Griggs φυσικά δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να σπάσει μερικές χορδές, σολάροντας ασταμάτητα σε στιγμές, αφήνοντας το εκπληκτικό rhythm section του τρίο να ξεσαλώνει και αυτό σε κάθε ευκαιρία.

Με τις κομματάρες να διαδέχονται η μία την άλλη, όπως το "I Don't Need Nobody", το "Mistreated Queen" ή το χιτάκι, "Luckydutch", η συνολικά μιάμιση περίπου ώρα που οι Radio Moscow βρέθηκαν στην σκηνή, φάνηκε περιορισμένη σε σχέση με την όρεξη , με την οποία το συγκρότημα έδειχνε να αποδίδει και να απολαμβάνει την αποδοχή του κοινού. Παρόλα αυτά, ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση του κου. Griggs και της παρέας του, ακόμα μια μοναδική επίδειξη του ταλέντου του ως συνθέτη και κιθαρίστα, που φαίνεται να μην λαμβάνει την πρέπουσα αναγνώριση και φήμη, αλλά μάλλον δεν τον πολυαπασχολεί κιόλας όταν βρίσκεται πάνω στην σκηνή παίζοντας μουσικές που γουστάρει ο ίδιος πάνω απ’όλα. Με εξαιρετικό ήχο και με ανεβασμένη τη διάθεση, οι Radio Moscow απλά έδωσαν ακόμα ένα live-σεμινάριο, χωρίς ίχνος merchandise αυτή τη φορά, απλοί, λιτοί και αυθεντικοί και αποχώρησαν υπό τις επευφημίες του κοινού, αν και όπως έδειξαν και στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, θα μπορούσαν να παίζουν καμιά ώρα ακόμα με χαρακτηριστική άνεση και μερικές χορδές λιγότερες.
  • SHARE
  • TWEET