Planet Of Zeus, Lionize, Walking Stone Giants, Embargo @ Principal, 22/04/16

Loyal To The Pack

Από τον Γιάννη Βόλκα, 26/04/2016 @ 11:51

Η συγκεκριμένη βραδιά αναπόφευκτα έφερνε μνήμες από τη δεύτερη μέρα του "We Are The Underdogs" στον ίδιο ακριβώς χώρο. Τότε μαζί με τους Planet Of Zeus παρακολουθήσαμε τους Nightstalker, τους Γάλλους Glowsun, τους Craang και τους Jaw Bones. Αυτήν τη φορά τους Αθηναίους heavy rockers συνόδευσαν οι Αμερικανοί Lionize και οι Θεσσαλονικείς Walking Stone Giants και Embargo. Φυσικά και τα τέσσερα αυτά συγκροτήματα δεν θα δικαιολογούσαν τον τίτλο "festival" αλλά σίγουρα πρόσφεραν ένα απολαυστικό και χορταστικό πακέτο και μάλιστα  σε πολύ προσιτή τιμή.

Οι Embargo δεν ξαφνιάζουν πλέον με το νεαρό της ηλικίας τους, αφού όλοι οι οπαδοί του συγκεκριμένου ήχου τους γνωρίζουν και μιλούν μόνο με θετικά λόγια για αυτούς. Δεν έχουν άδικο αφού οι Θεσσαλονικείς πιτσιρικάδες εμφανίζονται πάντα ετοιμοπόλεμοι πάνω στη σκηνή και εντυπωσιάζουν τόσο με τις δικές τους συνθέσεις, όπως και με την απόδοση τους στις διασκευές (Karma To Burn και Kyuss στην συγκεκριμένη περίπτωση). Οι Embargo μπήκαν από μικροί στα «βαθιά» και τώρα οφείλουν στον εαυτό τους να κολυμπήσουν. Έχουν χρόνια μπροστά τους, αλλά το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πλέον έναν προσωπικό ήχο. Απ' ό,τι φαίνεται, τις δυνατότητες τις έχουν.

Embargo

Οι Walking Stone Giants αν και δείχνουν να προτιμούν τη heavy rock/stoner σκηνή, βρίσκοναι μουσικά πιο κοντά στο μοντέρνο rock με αρκετά metal στοιχεία. Βαρύς και groovy ήχος και άνεση επί σκηνής. Το άλμπουμ τους "The Sons Of Gaia" βρίσκεται εδώ και μήνες εκεί έξω κι εσείς δεν έχετε παρά να το τσεκάρετε.

Walking Stone Giants

Συνέχεια με τους special guests της βραδιάς, τους Αμερικανούς Lionize, ένα συγκρότημα χωμένο βαθιά στο underground παρά τις συμμετοχές των μελών των Clutch. Εντυπωσίασαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα με τον θεότρελο frontman, o οποίος απευθυνόταν στο κοινό αρκετά συχνά στα ελληνικά. Ένα απέραντο groove, δυναμικές συνθέσεις και τολμηρές reggae παρεμβολές.

Lionize

Οι Lionize είναι από τα λίγα συγκροτήματα που συνδυάζουν τόσο καλά το (heavy) rock με την reggae. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι η πλειοψηφία του κοινού δεν δέχτηκε το κράμα αυτό με ιδιαίτερη ευχαρίστη. Προσωπικά, όμως, τους βρήκα απολαυστικούς και απόλυτα αυθεντικούς. Εύχομαι οι Planet Of Zeus να αποτέλεσαν το εισιτήριό τους για την αναγνώριση στην Ευρώπη, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποδώσουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Evolve / Replaced By Machines / Dream Wizards / Cold Nelson / Lazarus Style / Sea Of Tranquility / Sleeping Giants / Anacostia / Underwater / Breather

Είχε έρθει η σειρά για τους headliners και η κλασική πλέον ιαχή «Σεξ και βία στον πλανήτη Δία» επαναλαμβανόταν ασταμάτητα. Τα σχόλια για τον φανερά πιο αδύνατο Μπάμπη άρχισαν απο νωρίς και ο frontman των Planet έδειξε να το διασκεδάζει. Πέρα από αυτό, όμως, οι Αθηναίοι δεν αστειεύονται επί σκηνής. Κάθε κομμάτι από όποιον δίσκο και αν προέρχεται είναι και ένας δυναμίτης. Ο κόσμος, όπως αναμενόταν, ανταποκρινόταν θερμά με τις αντιδράσεις να φτάνουν τα όρια του παροξυσμού σε πολλά χρονικά σημεία της βραδιάς.

Planet Of Zeus

Κάποιοι έχουν αναφερθεί ήδη σε αλλαγή πλεύσης των Planet Of Zeus και στη σημασία του «προφητικού» δίσκου των Night Knight. O Μπάμπης πάντως αναφέρθηκε πολλές φορές στη στήριξη που χρειάζεται, και απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής λαμβάνει, το συγκρότημα στο νέο του ξεκίνημα. Αυτό γίνεται φυσικά πιο εύκολα αντιληπτό ακούγοντας το "Them Nights" και όχι τόσο από το πολύ δυναμικό "Loyal To The Pack". Τα συμπεράσματα, όμως, θα έρθουν μετά από πολλαπλές ακροάσεις του νέου δίσκου. Ο κόσμος πάντως δεν έδειξε να ασχολείται με σκέψεις και προβληματισμούς και προτίμησε να «χτυπηθεί» ανελέητα με κομμάτια όπως τα "Leftovers", "Vanity Suit" και "Woke Up Dead".

Planet Of Zeus

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους Planet Of Zeus. Οι Αθηναίοι έχουν αποδείξει προ πολλού την αξία τους, συνδυάζουν τη σκηνική παρουσία μεγάλων rock stars με τη σεμνή επαφή με το κοινό τους. Ευχαρίστησαν επανειλημμένα τους παρευρισκόμενους και έκλεισαν με την πανέξυπνη ατάκα «Είσασταν οι Planet Of Zeus».

Εμπιστεύομαι πλέον απόλυτα όποια πορεία και αν ακολουθήσει το συγκρότημα. Η σοβαρότητα, η εργατικότητα και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε "Loyal To The Pack".

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST


The Great Dandolos
Sky High Wheels
Loyal To The Pack
Devil Calls My Name
Something’s Wrong
Them Nights
Your Love
A Girl Named Greed
No Tomorrow
Little Deceiver
Woke Up Dead (William H. Bonney)
Leftovers
Vanity Suit
Vigilante

Encore:
The Beast Within
Macho Libre

  • SHARE
  • TWEET