Misuse, Liquidust, Sugah Galore, Three Way Plane @ AN Club

31/10/2005 @ 16:26
27/10/05, AN Club, Αθήνα

Επιτέλους το πρώτο Spinalonga live της χρονιάς το οποίο είχε την τιμή, μία μέρα πριν την εθνική μας επέτειο, να φιλοξενεί το AN. Τέσσερις μπάντες, 6 ευρώ είσοδος, ωραία ατμόσφαιρα, η επόμενη μέρα αργία... ε δε χρειάζονται και πολλά παραπάνω για ένα επιτυχημένο event.

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι 3WayPlane, οι οποίοι είναι ένα από τα καινούργια συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στη συλλογή της Spinalonga "In The Junkyard Vol.2". Πρώτη φορά που έβλεπα live το τρίο και μπορώ να πω πως μου άφησαν καλές εντυπώσεις αν και δεν είμαι πολύ του είδους τους. Η μπάντα εμφανίστηκε πολύ δεμένη και έδειξε να κατέχει τη μουσική που παίζει. Πολύ groove συνδυασμένο με αρκετά νευρικά punk περάσματα και μελωδικές γραμμές στην κιθάρα να στριφογυρίζουν προς την indie / alternative μεριά. Όλα τα λεφτά η διασκευή σε ένα νεοελληνικό λαϊκό άσμα που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Playlist: "Scare The Hippie", "Old School Chum", "M.237", "Tell Me", "Smash The Phone", "Past And Furious", "My Best Friend", "Night Owl", "StraightJacket Society".

Επόμενο συγκρότημα οι Sugah Galore, οι οποίοι επίσης θα εμφανιστούν στην επερχόμενη συλλογή της Spinalonga. Η μπάντα αυτή πραγματικά με εντυπωσίασε με τους funk / blues / heavy (και ό,τι άλλο θέλετε...) ροκ ρυθμούς της. Πιστεύω πως τα παιδιά (2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, φωνή) έχουν βρει τον τρόπο να αποδίδουν τις, κάθε άλλο παρά απλές, συνθέσεις τους με πολλή τεχνική και ρυθμό που απλά σε ξεσηκώνουν. Μιλώντας δε για ρυθμό, νομίζω πως όποιος θέλει να ασχοληθεί με τύμπανα και μπάσο μπορεί να περάσει από μια συναυλία των Sugah για να δει πως γίνεται το πράμα... Φυσικά μη φανταστεί κανείς πως υστέρησαν οι 2 κιθάρες (εκ των οποίων η lead slayer-ίζει σε σημεία) ή η χαρισματική frontwoman (με όλη τη σημασία της λέξης) που νομίζω πως είναι αυτή που δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα και ύφος στη μπάντα. Δείτε τους live!


Τώρα τι να πω και τι να γράψω για τους Liquidust. Κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελούν το σημαντικότερο συγκρότημα που διαθέτει η χώρα μας στο είδος τους. Μετά από κάθε συναυλία τους καταλήγω με διαλυμένο σβέρκο και με ένα μεγάλο χαμόγελο. Τη συναυλία ξεκίνησαν με έναν απίστευτο heavy / doom ύμνο που αν είχε γράψει συγκρότημα εκτός Ελλάδας θα είχε έτοιμο συμβόλαιο και θέση στα μεγάλα festival που διοργανώνονται. Εύγε τους, γιατί μπολιάζουν τις επιρροές τους σε έναν πολύ προσωπικό ήχο που τσακίζει κόκκαλα. Παρά τη γκαντεμιά που τους βάρεσε δύο φορές κατά τη διάρκεια του live (έσπασαν 2 χορδές της κιθάρας του Νίκου), οι Liquidust έδειξαν πως διαθέτουν μεγάλα προσόντα και συνέχισαν να εντυπωσιάζουν, έστω και με μία κιθάρα (ο Berry τα έσπαγε πάντως...). Ιδανικό finish για την εμφάνιση τους το "Sweat Leaf" των υπέρτατων Black Sabbath, στο οποίο όλοι συμμετείχαν. Απλά respect! Playlist: "N.U.1", "Gas", "D.", "Hate To Say I Told You So", "Just Dead", "Manipulation", "For My Love That I Won't", "Get It", "Sweet Leaf".


Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι Misuse οι οποίοι είχαν σίγουρα δύσκολο έργο λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά και της εμφάνισης των Liquidust. Τα παιδιά εμφανίστηκαν με την πλήρη σύνθεση τους (2 κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και πλήκτρα) αλλά είχαν κάποια προβλήματα στον ήχο που δεν τους βοήθησαν καθόλου στο να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Πέρα από αυτά πιστεύω πως αυτοί που έμειναν στο ΑN απόλαυσαν την εμφάνιση του συγκροτήματος. Η μουσική της μπάντας είναι πολύ τεχνική και progressive και βασίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα και στα ξεσπάσματα της κιθάρας. Θα ήθελα κάποια στιγμή να τους δω σε μια πιο χαλαρή συναυλία καθώς δεν τους απόλαυσα όσο θα ήθελα. Πάντως τσίμπησα το demo τους το οποίο είναι ένα δείγμα των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων του σημαντικού αυτού σχήματος.


Σε γενικές γραμμές νομίζω πως το live αυτό ήταν ότι πρέπει για ξεκίνημα της σεζόν για τη Spinalonga, γιατί έδειξε τι θα ακολουθήσει... Η βραδιά, δε, ήταν πραγματικά υπέροχη και πιστεύω πως όσοι παραβρέθηκαν ανταμείφθηκαν για την επιλογή τους. Άντε και εις ανώτερα...

Υ.Γ.: Τ-Α-Σ- Ό!

  • SHARE
  • TWEET