Hell Is For Heroes live & mini συνέντευξη!

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 15/12/2003 @ 16:05
Στα πλαίσια της περιοδείας τους οι Άγγλοι Hell Is For Heroes επισκέφτηκαν την χώρα μας, για μία εμφάνιση στο An Club. Αρχικά η συναυλία επρόκειτο να γίνει στο Ροδον αλλά λόγω της χαμηλής πώλησης των εισιτηρίων οι διοργανωτές την μετέφεραν στο An. Ήταν μάλλον και λόγω του bad timing, αφού το Σάββατο έπαιζαν οι Helloween, ενώ την επόμενη οι Saxon στην Αθήνα. Οπότε προτιμήθηκαν οι safe λύσεις (απόδειξη ότι και οι δύο συναυλίες ήταν sold-out), αλλά ίσως θα έπρεπε το ελληνικό κοινό να ψάχνει λίγο περισσότερο από τα 20-30 γνωστά συγκροτήματα και να ανακαλύπτει και νέα πράγματα.

Φτάνοντας στο club και συζητώντας με άτομα που είχαν παρακολουθήσει το Sound Check της μπάντας, μου είπαν ότι το group ήταν σε πολύ καλή φόρμα και με όρεξη για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Γύρώ στις 21:40 το support group, Deus Ex Machina, βγήκαν στην σκηνή με το “ Leave This Part” έχοντας έναν ικανοποιητικό ήχο, με πολύ καλή σκηνική παρουσία ενώ οι οπαδοί τους συμμετείχαν ενεργά στην συναυλία με τους «γνωστούς» τρόπους. Σε πολλά σημεία του live o τραγουδιστής τους έδινε το μικρόφωνο στο κοινό ενώ πολλές φορές κατέβαινε στο pit και τραγούδησε από εκεί. Παίζοντας για περίπου 45 λεπτά, ζέσταναν τα περίπου 100 άτομα που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν την συναυλία κλείνοντας το σετ τους με το ‘Insight” αφιερώνοντας το στους οπαδούς τους. Το set list ήταν το ακόλουθο : “Leave This Past”, “Backwords”, “Spring Of Hate” , “Different”, “Execute”, “Love Song”, “Greedy”, “Legal Murder”, “Scream”, “Insight”.

Μετά από περίπου 30 λεπτά όλα ήταν έτοιμα για την εμφάνιση των Hell Is For Heroes. Στην Αγγλία ο μουσικός τύπος (Kerrang, NME, Rock Sound) έχει γράψει τα καλύτερα γι αυτούς, ενώ πρόσφατα το ντεμπούτο τους ψηφίστηκε ως album της χρονιάς από το Rock Sound. Το στυλ τους είναι ένας συνδυασμός nu-metal και Punk με βαριές κιθάρες και οργισμένα φωνητικά ενώ, παρόλο που υπάρχουν από το 2000, έχουν συναυλιακή πείρα έχοντας παίξει support στους Papa Roach, στα μεγάλα Αγγλικά φεστιβάλ (Reading –Leeds) και στο UK Ozz Festival. Βγήκαν στην σκηνή με το ‘ICCM’ με τα φωνητικά στην αρχή να μην ακούγονται πολύ καθαρά (τα οποία με την πάροδο του χρόνου βελτιώθηκαν) αλλά το group να είναι πολύ δεμένο, με τον τραγουδιστή τους να κλέβει τις εντυπώσεις με την σκηνική του παρουσία. Ακούγοντας τα κομμάτια τους live καταλαβαίνεις ότι έχουν επιρροές από πολλά συγκροτήματα πχ Deftones , Helmet, Afgan Wings), αλλά δεν τα κοπιάρουν κάνοντας τους να φανούν μια φτηνή φωτοτυπία των επιρροών τους.

Παίξανε κομμάτια από το πρώτο τους album ‘'The Neon Handshake'’ όπως και μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια από το επόμενο album το οποίο ηχογραφείται αυτή την περίοδο. Το κοινό συμμετείχε στο live ώσπου ξαφνικά περίπου στις 23:30, το group ανακοίνωσε ότι τους ειδοποιήσανε ότι πρέπει να τελειώσουν το σετ τους παρόλο που είχαν ακόμα 3 κομμάτια να παίξουν. Πραγματικά το list ολοκληρώθηκε με το “You Drive Me To It” και αφού μας ευχαρίστησαν έφυγαν από την σκηνή.

Το An Club λειτουργεί μετά τις 12 σαν ρεμπετάδικο (όσο και εάν φαίνεται απίστευτο) οπότε έπρεπε οι άνθρωποι του μαγαζιού να ετοιμάσουν τον χώρο! Δεν είναι κάτι κατακριτέο, είναι κάτι που συνηθίζεται σε πολλές χώρες (πχ το London Astoria λειτουργεί σαν Gay Club μετά τις 12), απλά θα μπορούσαν να είχε γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός στην διαχείριση χρόνου για να μπορέσει το group να ολοκληρώσει το set list. Δεν ξέρω κατά πόσο μεγάλο συγκρότημα μπορεί να γίνουν οι Hell Is For Heroes. Πολλά group έχουν πολύ καλό ξεκίνημα και μετά χάνονται. Αυτή την περίοδο ηχογραφούνε το δεύτερο δίσκο τους, που συνήθως είναι ο κρίσιμος για την πορεία του group. Eάν είναι ισάξιος του 1ου δίσκου τους θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες. Πάντως είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα νέο group που μπορεί μετά από κάποια χρόνια να μην φτάνει το ΡΟΔΟΝ για να καλύψει τις απαιτήσεις του. To Set List ήταν το ακόλουθο: “ICCM”, ‘’3 Of Clubs”, “Out Of Sight”, “1st Oxford”, “Five Kids Go”, “ Night Vision”, “ Inside”, “Switzerland”, “Slow Song”, “Few Against Many”, “Tipler”, “Folder Paper Figures”, “You Drove Me To It”, ενώ τα 3 τραγούδια που δεν προλάβανε να παίξουν ήταν τα “Boys Don’t Cry”, “Tom New One”, “Sick Happy”.

Μετά το τέλος του live, στο σύντομο χρόνο που είχαμε, βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κιθαρίστα των Hell Is For Heroes, Conor McGloin, και να ανταλλάξουμε λίγες κουβέντες:

Καλησπέρα Conor και συγχαρητήρια για το live σας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό παρά τις μικρές τεχνικές δυσκολίες που είχαμε.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από το κοινό;

Είμαστε ευχαριστημένοι από το κοινό. Συμμετείχε ενεργά στο live και μου έκανε εντύπωση ότι ξέρανε τους στίχους των τραγουδιών.

Τι έγινε και αναγκαστήκατε να τελειώσετε σύντομα το set σας;

Κατά την διάρκεια της συναυλίας μας είπαν ότι για λειτουργικούς λόγους του μαγαζιού έπρεπε να τελειώσουμε το σετ. Παρόλο που είχαμε ακόμα μερικά τραγούδια να παίξουμε δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κρίμα πάντως γιατί θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που είχε έρθει.

Τι γίνεται με το καινούριο album; Σε ποιο στάδιο βρισκόσαστε;

Κάναμε ένα μικρό break από το studio και είμαστε στην μέση μιας σύντομης Ευρωπαϊκής περιοδείας, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στην Αγγλία. Έχουμε γράψει μερικά τραγούδια, τα οποία και δοκιμάζουμε live.

Ποτέ υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το album;

Υπολογίζουμε να είναι έτοιμο Μάρτιο με αρχές Απριλίου. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ της εταιρίας να αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κυκλοφορήσει το album.

Και μετά τι σκοπεύετε να κάνετε για την προώθηση του album;

Το προφανές, όσο περισσότερα live μπορούμε, ενώ θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε και στα μεγάλα festival του καλοκαιριού.

Ok, Connor, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Και εμείς ευχαριστούμε για την φιλοξενία, take care.

Παναγιώτης Λουκάς

  • SHARE
  • TWEET