Dub Pistols, Νικήτας Κλιντ & Moriginal Beats @ Fix Factory Of Sound, 20/02/15

24 Hour Party People!

Από τον Γιάννη Βόλκα, 24/02/2015 @ 11:15
Οι στάχτες της Τσικνοπέμπτης είναι ακόμα ζεστές ενώ όλος ο κόσμος ασχολείται με το τριήμερο της αποκριάς. Για την Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, αυτό συνήθως ισοδυναμεί με εξόρμηση σε μια από τις κοντινές επαρχιακές πόλεις όπου το πνεύμα του καρναβαλιού εμφανίζεται πιο δυνατό και έξαλλο. Λίγο νωρίτερα όμως οι Dub Pistols προετοίμαζαν το δικό τους, επόμενο party στην συμπρωτεύουσα.

Κατά την είσοδό μας στο Fix Factory Of Sound οι πρώτες εντυπώσεις ήταν άκρως απογοητευτικές αφού οι Moriginal Beats είχαν μόλις αρχίσει το σετ τους μπροστά σε ελάχιστους παρευρισκόμενους. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση του δειλά δειλά και ο Νικήτας Κλιντ στα αριστερά της σκηνής με σκοπό να θερμάνει κάπως τα πράγματα.

Νικήτας Κλιντ & Moriginal Beats

Δυστυχώς όμως το soundsystem των Moriginal Beats αποδείχτηκε «λίγο», ενώ η παρουσία του κατά τα άλλα πολυτάλαντου Νικήτα Κλιντ δεν κατάφερε να αλλάξει την ατμόσφαιρα. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να είχε προτιμηθεί μια full live band για opening act.

Οι Dub Pistols είναι εδώ και χρόνια γνωστοί στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες επισκέψεις τους οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα εμπορικά να είχαν και μεγαλύτερη επιτυχία. Ο θεότρελος Barry Ashworth, ιδρυτής των pistoleros, δεν καταλαβαίνει από αντίξοες συνθήκες και ανακοίνωσε μέσα σε επευφημίες την έναρξη του party.

Dub Pistols

Με το μπουκάλι ανά χείρας και αφετηρία το "Bad Card" από το τελευταίο "Worshipping The Dollar" o χορός ξεκίνησε και δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της βραδιάς. Περισσότερο drum 'n' bass παρά big beat όπως στην αρχή της καριέρας τους αλλά ακόμα και σήμερα οι Dub Pistols παραμένουν ένα σχήμα που περιέχει ένα πολυποίκιλο μείγμα χορευτικής μουσικής στις συνθέσεις του. Η συνέχεια ήρθε με μερικές παλιότερες επιτυχίες όπως το "Running From My Thoughts" και το "Cyclone" καθώς και το πολυαγαπημένο "Keep The Fire Burning". Με παρόμοιο τρόπο εξελίχθηκε και το υπόλοιπο setlist, με συνθέσεις από όλη την δισκογραφία των pistols και το hip/hop, η dub, το old school ska και η drum 'n' bass να εναλλάσσονται με την ακρίβεια του καλύτερου disc jockey.

Dub Pistols

O Barry Ashworth παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένει ταγμένος στον βωμό της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Πίνει και κερνά τον κόσμο, χορεύει και χοροπηδά ασταμάτητα και προλογίζει με χιούμορ και ευφυΐα όλες τις συνθέσεις διακωμωδώντας συχνά την οικονομική κατάντια της Ευρώπης. Δίπλα του ο Seanie Tee, κύριος ερμηνευτής των Pistols τα τελευταία χρόνια, με ακόμα μεγαλύτερες αντοχές τόσο στον χορό όσο και στα φωνητικά. Μαζί σχηματίζουν το τέλειο δίδυμο, ικανό να γκρεμίσει το πιο καλοφτιαγμένο club.

Dub Pistols

Άξιοι αναφοράς και οι μουσικοί που πλαισιώνουν το δίδυμο. Μπορεί όλα τα βλέμματα να πέφτουν πάνω στον Ashworth και τον Seanie Tee αλλά τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τα πνευστά, το πολύ ακριβές και δυναμικό rhythm section και την κιθάρα να χρωματίζει τις συνθέσεις. Όπως έχουμε προαναφέρει, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το live feeling και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Dub Pistols

Οι Dub Pistols κατάφεραν για άλλη μια φορά να ξεσηκώσουν το κοινό αποδεικνύοντας την αναμφισβήτητη αξία τους όσον άφορα τον χώρο της χορευτικής μουσικής. Και το party καλά κρατεί...
SETLIST

Bad Card
Running From My Thoughts
Cyclone
Keep The Fire Burning
Alive
Real Gangster
Problem Is
Revitalise
Peaches
Ride With It
Rub A Dub
West End Story
Mucky Weekend
Gangsters
Pistoleros
Gunshot

Κείμενο / φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET