Baby Woodrose, Headquake @ Rodeo, 20/11/09

Από τον Κώστα Σακκαλή, 24/11/2009 @ 21:47
Η ευκαιρία να δούμε το κορυφαίο σύγχρονο γκαραζοψυχεδελικό συγκρότημα της Γηραιάς Ηπείρου στην Ελλάδα ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά σαφώς δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε να περάσει χωρίς να δώσουμε το «παρών» μας, άποψη που δε συμμερίστηκαν παρά λιγότεροι από 100 άλλοι μουσικόφιλοι, τουλάχιστον την Παρασκευή, πρώτη μέρα παρουσίας των Δανών στη χώρα μας.Οι Headquake μάλιστα είχαν την ατυχία να εμφανιστούν μπροστά σε ακόμα λιγότερο κόσμο. Δεν ξέρω αν αυτό φταίει για την εν γένει χλιαρή παράσταση που έδωσαν ή απλώς βρέθηκαν σε κακή βραδιά, όμως ομολογώ ότι από τη μία στη στατικότητα της παρουσίας τους και από την άλλη στην άχρωμη φωνή της τραγουδίστριας πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι για το μάλλον τυπικό χειροκρότημα που έλαβαν. Πάντως το μπάσο και η κιθάρα, καθώς και οι συνθέσεις, άφησαν ελπίδες πως είτε στο studio είτε σε καλύτερη φόρμα έχουν να δείξουν περισσότερα από όσα φανέρωσαν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ο Lorenzo Woodrose τριγύρναγε ανάμεσα στον κόσμο κατά τη διάρκεια του support συγκροτήματος και υπέγραφε δίσκους και cd ξεχωρίζοντας με την ογκώδη σωματοδομή του. Έτσι, απόλυτα φυσικά, πέρασε από τη μία πλευρά της σκηνής στην άλλη μετά τους Headquake και μόλις οι σύντομες ετοιμασίες τελείωσαν, ξεκίνησε το ταξίδι του προς το κέντρο του μυαλού μας με μοναδικό και άκρως τρομοκρατικό στόχο να του βάλει φουρνέλο.Οι πρώτες φιτιλιές μπήκαν με το “What A Burn” από το αγαπημένο πρώτο άλμπουμ ενώ η συνέχεια περιελάμβανε πολλές στιγμές από το εξαιρετικό φετινό ομώνυμο δίσκο τους. Ξεχώρισαν στη σκηνή, όπως και στο στούντιο, τα “Emily” και “Countdown To Breakdown”. Η ερμηνεία του Lorenzo με την χαρακτηριστική φωνή αλλά και το παιχνίδισμα των δύο κιθάρων με τον (εκκεντρικό εμφανισιακά) δεύτερο κιθαρίστα που αποδείχθηκε αεικίνητος, τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου και προκάλεσαν συγκρατημένο ενθουσιασμό ιδιαίτερα σε πιο ψυχεδελικές στιγμές όπως το “Volcano”. Η αλήθεια είναι πως η σκηνή του Rodeo έδειχνε πολύ μικρή για να χωρέσει μία υπερκινητική μπάντα που δείχνει να θέλει λίγο παραπάνω χώρο να εκφραστεί και ιδρώνει (κυριολεκτικά) τη φανέλα που φοράει.

Ειδικά ο ηγέτης της κατέβαλε κάθε προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τον κόσμο που ομολογουμένως αποδείχτηκε πιο βραδυφλεγής από το αναμενόμενο. Έπρεπε να έρθει η ώρα του encore με τραγούδια όπως τα “Caught In A Whirl”, τη διασκευή στο “Till The End of The Day” των Kinks αλλά κυρίως τον ύμνο “Baby blows your mind” για να απογειωθεί η συναυλία και να συμμετάσχει ψυχή τε και σώματι το ακροατήριο. Κάπως έτσι, εν μέσω ενθουσιασμού, έκλεισε η βραδιά με τις φωνές ακόμα δυνατές και τους τοίχους να αντηχούν «baby’s got soul, baby’s got style, baby’s alright, baby woodrose blows your mind!»

Setlist:

What A Burn
Disconnected
Fortune Teller
Laughing Stock
Pouring Water
Volcano
Emily
Honeydripper
Countdown To Breakdown
I Lost You In My Mind
Everythings Gonna Be Alright
Born To Lose

encore:

Caught In A Whirl
Beat City
Till The End Of The Day
Blows Your Mind


Κώστας Σακκαλής
  • SHARE
  • TWEET