Demi Lovato

Still Alive

DLG Recordings (2023)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 03/03/2023
Δε φοβάσαι, έτσι;
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Αν σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου, οφείλεις να λατρεύεις το πρωτότυπο "Scream". Μη με κοιτάς στραβά, δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες. Ακόμα κι αν προτιμάς τις ανεξάρτητες παραγωγές ή την πιο σκεπτόμενη προσέγγιση (αγγλιστί elevated) που κερδίζει έδαφος εδώ και κάποια χρόνια, η πρώτη συνάντηση με τον Ghostface είναι ένα πραγματικό σημείο αναφοράς. Στο είδος, στον κινηματογράφο, στην ποπ κουλτούρα γενικότερα.

Από τη χρήση του "Red Right Hand" ως άτυπο theme, πολύ πριν το κάνουν κάτι καλόπαιδα με τραγιάσκες από το Birmingham, μέχρι το αναπάντεχο γλέντι με "Fall Out Of Love" πάνω από την αφιέρωση στον Wes Craven ένα χρόνο πίσω, η μουσική έδινε πάντα το κάτι παραπάνω. Με το "Still Alive", η Demi Lovato παρέα με τον Mike Shinoda που υπογράφει την παραγωγή και την ίδια τη σύνθεση, συμπληρώνουν με μεγάλα γράμματα τα ονόματά τους στη σειρά.

Οι κιθάρες και η ένταση συνεχίζουν ακριβώς από εκεί που άφησε το "Holy Fvck", πάντα σε mainstream πλαίσια. Το hook γραπώνει απευθείας. Η χροιά ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Το ανέβασμα του ρεφραίν μοιάζει βγαλμένο από τα σπλάχνα των zeroes. Ραδιοφωνικό, διασκεδαστικό και ακομπλεξάριστο, όπως τότε. Η συνύπαρξη του Spencer-των-Ice-Nine-Kills-Charnas με τη Jenna Ortega στο βίντεο είναι μία μικρή αναπάντεχη τελειότητα.

Ραντεβού την επόμενη βδομάδα στα σινεμά.

  • SHARE
  • TWEET