Westerman

An Inbuilt Fault

Partisan (2023)
Από τον Σπύρο Τσούτσο, 31/05/2023
Δεύτερος δίσκος για τον Βρετανό καλλιτέχνη - μόνιμο κάτοικο της Αθήνας
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

O Βρετανός καλλιτέχνης μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο πριν από δύο χρόνια, με σκοπό τη διαφυγή από το αλλοτριωμένο σύμφωνα με τον ίδιο Λονδίνο και μια γενικότερη αλλαγή στη ζωή του. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε η επιρροή της ελληνικής πρωτεύουσας στη μουσική του Westerman, αφού ένα από τα single του νέου του δίσκου ονομάζεται "CSI: Petralona" και αφορά τις δικές του περιπλανήσεις στην εν λόγω περιοχή. Συχνές είναι επίσης οι εμφανίσεις του σε μικρούς χώρους και venues της Αθήνας, οπότε όσοι επιθυμείτε θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να τον απολαύσετε ζωντανά.

Συνθετικά, ο νεαρός μουσικός από τον πρώτο κιόλας δίσκος του "Υour Hero Is No Dead (2020)" προσπάθησε να αποδώσει μια σύγχρονη pop/rock indie, με ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και με αρκετές αναφορές σε μοναχικούς κυρίως καλλιτέχνες παλαιότερων εποχών όπως ο Arthur Russel, o Nick Drake ή ο Brian Eno. Το ίδιο κάνει και στο δεύτερό του άλμπουμ, μόνο που αυτή τη φορά η γνωριμία και συνεργασία του με τον drummer των Big Thief, James Krivchenia, επέφερε κάποιες αλλαγές. Τα drum machine μετατρέπονται σε κανονικά drums, τα οποία ενσωματώνονται τέλεια στις χαλαρές μελωδίες του Westerman και το αποτέλεσμα γίνεται πιο φυσικό, παραπέμποντας πια ξεκάθαρα στους παραπάνω καλλιτέχνες. Ειδικά στο τραγoύδι "An Inbuilt Fault", τα αγαπημένα του χορωδιακά φωνητικά γίνονται ακόμα πιο συχνά και έντονα, ενώ οι ακουστικές κιθάρες ως βασικό όργανο των συνθέσεων του, τείνουν να αποδώσουν στον καλλιτέχνη την "ταμπέλα" του folk μουσικού.

Στιχουργικά ο Westerman καταπιάνεται με εσωτερικά θέματα, όπως oι ανθρώπινες σχέσεις ή η απομόνωση, καθώς σχεδόν όλος ο δίσκος γράφτηκε στην Ιταλία το 2020, όπου έμεινε για ένα εξάμηνο λόγω του lock down, προσπαθώντας να φτάσει στην Ελλάδα. Παραθέτει επίσης και κάποιους πολιτικούς προβληματισμούς, όπως στο "Idol; RE - run", στο οποίο προσπαθεί να καταλάβει τους υποστηρικτές του Trump και το τι μπορεί να τους ώθησε στο να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο πριν από δύο χρόνια.

  • SHARE
  • TWEET