Tacoma Narrows Bridge Disaster

The World Inside

Post.Recordings (2021)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 14/01/2022
Ένας φρέσκος post-rock δίσκος με progressive στοιχεία
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Έκλεισαν σχεδόν μιάμιση δεκαετία ζωής, αλλά, δυστυχώς, ακόμα η αναγνώρισή τους παραμένει σε επίπεδα underground. Ο λόγος, για τους post-rockers, Tacoma Narrows Bridge Disaster, οι οποίοι έπειτα από έξι χρόνια, κυκλοφορούν την τέταρτη δουλειά τους με τίτλο "The World Inside". Είχε μεσολαβήσει, βέβαια, το ενδεκάλεπτο "Truth Escapes" το 2018, το οποίο αδίκως μου διέφυγε της προσοχής, αν και μικρό το κακό αφού κατά το ήμισυ περιλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ. Στα πενήντα λεπτά των έξι συνθέσεων μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί γιατί ο συγκεκριμένος δίσκος, μπορεί να συγκαταλέγεται στα σχετικά άγνωστα διαμάντια του progressive/post-rock για το περασμένο έτος.

Μπορεί να μην είναι οι πρώτοι που αγκαλιάζουν επιρροές από δημοφιλή και σύγχρονα ονόματα του χώρου, αλλά το κάνουν διατηρώντας την πρωτοτυπία τους. Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν τους Long Distance Calling, ενώ θα ακολουθήσουν το modus operandi τους, περιλαμβάνοντας και ένα κομμάτι με φωνητικά στο άλμπουμ, το "Truth Escapes". Μια πανέμορφη σύνθεση με έντονο το στοιχείο των Tool, για το οποίο μεγάλη ευθύνη φέρει η χροιά του Drew Vernon, αλλά και το μπάσο του Tom Granica.

Ωστόσο, και πιο βαριά χαρτιά εισέρχονται στην εξίσωση, όπως τα ονόματα των Ocean και των Isis στα οποία παραπέμπουν οι πιο σκληρές εξάρσεις του "The World Inside". Γενικώς, ο δίσκος σπάνια σε αφήνει να γαληνέψεις και όταν θα το κάνει είναι για να σε ταρακουνήσει συθέμελα στη συνέχεια με μια μεγαλοπρεπή έκρηξη. Η ατμόσφαιρα του είναι χτισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εγκλωβίζει την προσοχή σου στη μουσική απρόσκοπτα και ολοκληρωτικά.

Στα έξι χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το εξαιρετικό «Wires/Dreams\Wires» οι Tacoma Narrows Bridge Disaster φαίνεται πως δεν έχασαν ίχνος από τη σπιρτάδα τους, ούτε από την ικανότητα τους να καινοτομούν, χωρίς ρηξικέλευθες κινήσεις, σε έναν χώρο όπου το τετριμμένο κυριαρχεί. Μια ακόμα ποιοτική κυκλοφορία έρχεται να προστεθεί από τους Λονδρέζους στο post-rock, ικανή να προκαλέσει, επιτέλους, λίγο θόρυβο γύρω από το όνομά τους.

Bandcamp

Άλκης Κοροβέσης

  • SHARE
  • TWEET