Casey

How To Disappear

Hassle (2024)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 16/01/2024
Διστακτική και συναισθηματική επανεμφάνιση
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Οι Casey είναι μια post-hardcore/shoegaze μπάντα από τη νότια Ουαλία που ξεκίνησε δυνατά το 2014 (ως Well Wisher τότε) κερδίζοντας το μερίδιο που τους αναλογούσε στην αντίστοιχη αγορά, ειδικά στο νησί, και δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες μετά τα δύο πρώτα τους album και ειδικά το "Where I Go When I Am Sleeping" του 2018. Η πορεία τους όμως διεκόπη απότομα όταν την ίδια χρονιά αποφάσισαν να το διαλύσουν αφού όπως δήλωσαν οι ίδιοι δεν ένιωθαν το ίδιο συναισθηματικά ενωμένοι πλέον με αυτό που έκαναν.

Μάλλον ο χρόνος που μεσολάβησε τους έκανε -ευτυχώς- να αναθεωρήσουν. Στο ενδιάμεσο μάλλον το κενό ήρθαν να αναπληρώσουν επιτυχώς οι συμπατριώτες τους -μουσικά και χωροταξικά- Holding Absence. Μουσικά, οι Casey βασίζονται πολύ στο συναίσθημα που μπορεί να βγάλει το metalcore, χωρίς brutal φωνητικά με έμφαση στη μελωδία και το συναίσθημα που βγάζουν οι ιστορίες που αφηγούνται. Το "How To Disappear" συνεχίζει λοιπόν από εκεί που σταμάτησαν το 2018 αλλά με περισσότερο focus στην ατμόσφαιρα. Ακούγοντας τον Tom Weaver να κάνει screamo στο πολύ καλό "Bite Through My Tongue" ίσως ξεγελάσει για το στυλ του album, το οποίο αντικατοπτρίζεται πιό αντιπροσωπευτικά σε πιό δραματικές στιγμές όπως το "Those That I’m Survived By" και το "Selah", όπου το όνομα προέρχεται από τους Ψαλμούς και η εσωτερικότητα της μουσικής συμβαδίζει με τους στίχους που αναρωτιούνται για την παρουσία μια ανώτερης δύναμης (‘There's always static on the end οf the line to Heaven’). Και είναι φανερή η διάθεση αυτή από την αρχή του album με το "Unique Lights" όπου με ένα ανοιχτό γράμμα προς του fans του καθησυχάζουν τραγουδώντας ‘I need you to know that I'm happier now

Than I've ever been΄ αλλά με τόσο μελαγχολία που είναι δύσκολο να τους πολυπιστέψουμε. Γενικά είναι ένα album που προσπαθεί να βρεί τα πατήματα του. Κινείται πάντα κάτω από την επιφάνεια με μερικά ξεσπάσματα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Sanctimonious" που καθρεφτίζει όλο αυτό το μείγμα) και ενώ φαίνεται ότι θέλει, δεν μπορεί να απογειωθεί και να μας μεταδώσει με ευκολία το συναίσθημα που επιχειρεί.

  • SHARE
  • TWEET