VOLA: Δείτε το videoclip του νέου κομματιού της progressive metal μπάντας από τη Δανία

Το στιχουργικό κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τον Steven Wilson

20/11/2020 @ 11:48

To δανικό progressive metal συγκρότημα, VOLA, κυκλοφόρησε νέo single. Το "Head-mounted Sideways" είναι το πρώτο δείγμα τους μετά τον δίσκο "Applause Of A Distant Crowd", ο οποίος κυκλοφόρησε το 2018.

«Ο τίτλος είναι μια μεταφορά για το "κοιτάζω από την άλλη πλευρά"» λέει ο τραγουδιστής και κιθαρίστας, Asger Mygind. «Δεν είχα κάποιο σχέδιο για τους στίχους, αλλά μόλις έμαθα ότι θα εκφράζουν θυμό, ήταν ευκολονόητο να μιλήσω για την πτώση των πολιτισμών και το να μην παίρνουμε την ευθύνη για αυτή την προφανή πτώση. Δεν μιλάει απαραίτητα για την Γη στο έτος 2020. Αυτό που ένιωσα πως ήταν σημαντικό να φτάσει στον κόσμο είναι η εικονα ενός κόσμου χτισμένου με προβληματικά ιδανικά, και το πως αυτός ο κόσμος τελικά καταρρέει λόγω των ρωγμών στην βάση του».

Τα κομμάτια του νέου άλμπουμ, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2021, γράφτηκαν αμέσως μετά την επιστροφή των VOLA από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 2019, με αρκετά sold-out show. «Νομίζω ότι ο Steven Wilson ήταν μεγάλη έμπνευση για μένα στο να με σπρώξει προς μια κατεύθυνση σύνθεσης κομματιών για τον διπλανο άνθρωπο παρά για φιλοσοφία, μυθολογία, κ.ά.» λέει ο Asger. «Μου αρέσει όταν οι στίχοι περιέχουν χαρακτήρες και καταστάσεις με τις οποίες μπορείς να ταυτιστείς εύκολα, με συχνή χρήση καθημερινών ουσιαστικών. Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να "γειώνεις" τους στίχους, ενώ η μουσική μπορεί να είναι πολύ ακαθόριστη, ψάχνοντας μια απόκοσμη αίσθηση».

Να θυμίσουμε ότι το "Inmazes" είχε βρεθεί στις καλύτερες υπόγειες κυκλοφορίες του 2015, ενώ και το "Applause Of A Distant Crowd" υπήρξε ένας σημαντικός δίσκος για το progressive metal του 2018.

Δείτε το video του "Head-mounted Sideways" εδώ.

  • SHARE
  • TWEET