Ο κιθαρίστας των Offspring μιλάει για την επιτυχία του "Smash"

Μαζί με το "Dookie" των Green Day υπήρξε καταλυτικός για την αναβίωση του punk rock

09/03/2021 @ 11:16

Ο κιθαρίστας των Offspring, Kevin "Noodles" Wasserman μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για την τεράστια επιτυχία του "Smash" το 1994. Ο τρίτος δίσκος των Offspring μαζί με το "Dookie" των Green Day θεωρείται υπεύθυνος για την επιτυχία και την εμπορική αναβίωση του punk rock στα μέσα των '90s.

«Ήταν μια τρελή περίοδος για εμάς, επειδή από μια μπάντα δέκα χρόνων όπου παίζαμε σε underground club και γυρνάγαμε την χώρα με βανάκι, και κανείς δεν μας ήξερε, ξαφνικά αρχίσαμε να γυρνάμε τον κόσμο και να το κάνουμε full time» είπε ο Noodles.

«Όταν βγήκε το "Smash" ήμασταν στον δρόμο για ενάμιση χρόνο συνεχόμενα. Οπότε ήταν διαφορετικά. Όταν επιστρέψαμε στο studio και γράψαμε το "Ixnay On The Hombre" όλοι περίμεναν τον δεύτερο μας δίσκο, ενώ ήταν το τέταρτο μας άλμπουμ. Προσπαθήσαμε να μην αντιδράσουμε - να μην προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την punk ή την pop/rock αυθεντικότητα μας. "Ας κάνουμε απλά ό,τι θέλουμε". Και νομίζω τα πήγαμε αρκετά καλά. Μετά συνεχίσαμε την περιοδεία. Στη συνέχεια ήρθε το "Americana", το οποίο ήταν τεράστιο επίσης. Και μετά από αυτό, είχε πολλή πλάκα» συνέχισε ο κιθαρίστας των Offspring.

Το "Smash" πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια δίσκους στις Η.Π.Α. και έντεκα εκατομμύρια παγκοσμίως. Το πρώτο single του δίσκου "Come Out And Play" έγινε Νο.1 στο Modern Rock chart του 1994 και ακολούθησε από δυο ακόμα επιτυχίες στο Top 10 τα "Self Esteem" και "Gotta Get Away".

Πριν λίγο καιρό οι Offspring ανακοίνωσαν τον δέκατο δίσκο τους με τίτλο "Let The Bad Times Roll" από τον οποίο έχουν δώσει στην δημοσιότητα το ομώνυμο κομμάτι.

  • SHARE
  • TWEET