Οι Cockney Rejects στην Αθήνα για μια συναυλία

Το ιστορικό σχήμα ανεβαίνει στη σκηνή του An Club στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας του

23/11/2022 @ 09:49

COCKNEY REJECTS
ΗΣΤ ΕΝΤ (East End), ειναι η περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου που υποδήλωνε το τέλος της πόλης που βρισκόταν εντός των ρωμαικών και μεσαιωνικών τειχών. Περιοχή η οποια με τα χρόνια έγινε συνώνυμη με βαθιά ανέχεια, υπερπληθυσμό και κοινωνικά προβλήματα.

ΚΟΚΝΕΥ (Cockney) ειναι η διάλεκτος την οποία μιλάει η εργατική τάξη που κατοικεί στο Ηστ Εντ και χαρακτηρίζει και τούς κατοίκους της περιοχής ως Cockneys.

REJECTS: Απόκληροι

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το 1978, τέσσερις πιτσιρικάδες αποφασίζουν να φτιάξουν μια punk rock μπάντα, τους COCKNEY REJECTS, με έντονο working class ύφος και στάση. Η θεματολογία των τραγουδιών τους είχε να κάνει με την καθημερινότητα και τα προβλήματα της δικής τους ζωής, όπως αστυνομική βία, ποδόσφαιρο και άλλα, που ταυτιζόταν με αυτήν εκατομμυρίων παιδιών στα ‘Inner-cities’ της Βρετανίας.

Μετά από μόλις τέσσερις συναυλίες, υπογράφουν στην ΕΜΙ και βρίσκονται να κάνουν περιοδείες σε όλη την Βρετανία. Ο πρώτος τους δίσκος (Greatest Hits vol.1, 1980) καταλαμβάνει τα charts. Το ίδιο και πολλά από τα singles όπως ‘The Greatest Cockney Rip-off’, ‘Bad Man’, ’We Can Do Anything’, ‘The Firm’, ‘Forever Blowing Bubbles’.

Στα τέλη του 1980 η μπάντα σταματά τις περιοδείες. Στο διάστημα που μεσολαβεί, την δεκαετία του ’90, συγκροτήματα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού όπως οι RANCID και οι GREEN DAY ανακαλύπτουν, εκτιμούν και προωθούν τον ήχο τών COCKNEY REJECTS. Σαν αποτέλεσμα, μια ολόκληρη μουσική γενιά βρίσκεται να εμπνέεται από τα ‘Terrace punk-rock singlalongs’ και αυτό οδήγησε τούς COCKNEY REJECTS να επανέλθουν στις live εμφανίσεις (by public demand!), που χαρακτηρίζονται από ενέργεια και ενθουσιασμό, σαν ένα μεγάλο party.

Οι COCKNEY REJECTS στα πλαίσια της τελευταίας περιοδείας τους ‘FarewellTour’ μας αποχαιρετούν με μία ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στην σκηνή τού ΑΝ club.
…και όπως λένε και οι ίδιοι:
“ Join the Rejects! You won’t have a better night out all year! “

Facebook Event

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET