Εμπνευσμένος από τον David Bowie και τη Νέα Υόρκη ο νέος δίσκος του Sting

Οι θάνατοι του Lemmy, του Alan Rickman και του Prince επηρέασαν τον Άγγλο μουσικό

31/08/2016 @ 11:11

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Sting ανέφερε πως ο καινούργιος του δίσκος είναι εμπνευσμένος από τον «αιώνιο» David Bowie.

Ο 64τετράχρονος μουσικός αναμένεται να κυκλοφορήσει το 12ο solo άλμπουμ της καριέρας του, "57th & 9th", το φθινόπωρο.

Ηχογραφημένος σε, μόλις, τέσσερις μήνες ο δίσκος φέρει το όνομα της διασταύρωσης που ο Άγγλος τραγουδιστής διέσχιζε στην καθημερινή του διαδρομή για το στούντιο.

Μιλώντας σε γνωστό δημοσιογραφικό έντυπο για τις συνθέσεις του άλμπουμ και ειδικά για το "50,000", οι στίχοι του οποίου αναφέρονται στον θάνατο των rock stars, ο Sting ανέφερε:

«Ο David Bowie έφυγε πρώτος. Τον ακολούθησε ο Lemmy, μετά ο φίλος μου Alan Rickman και τέλος ο Prince. Ήταν πολύ περίεργη εποχή γιατί εκεί που νομίζεις πως κάποιοι άνθρωποι είναι αθάνατοι, ξαφνικά γίνονται σαν όλους εμάς και πεθαίνουν».

Ο Sting ανέφερε, επίσης, πως η κλιματική αλλαγή αποτέλεσε μεγάλη επιρροή των καινούργιων του συνθέσεων όπως και η αιώνια αγαπημένη του, Νέα Υόρκη.

«Σκέφτομαι πολύ ενώ κινούμαι στη Νέα Υόρκη, είναι ένας τόπος γεμάτος έμπνευση. Οι πεζοί, η κίνηση στους δρόμους, ο θόρυβος, η αρχιτεκτονική. Η Νέα Υόρκη είναι μια άκρως συναρπαστική πόλη».

Το "57th & 9th" θα είναι το πρώτο άλμπουμ του Άγγλου μουσικού μετά το "The Last Ship" του 2013.

  • SHARE
  • TWEET